menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Lenteboeket

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 11 maart 2019

De lente lijkt nog even op zich te laten wachten. Hier in Assen dwarrelen op dit moment (zondagmiddag) vlokken natte sneeuw naar beneden. De sneeuwklokjes zijn bijna uitgebloeid, de narcissen hebben nog hun volle kleur en een enkele hyacinth staat al in bloei.
Om de lente dichterbij te brengen hebben we in de komende week een klein cadeautje voor u in gedachten:

Bestel voor € 12,50 of meer in onze webwinkel en u ontvangt van ons drie voorjaarskaarten cadeau.
(Geldig tot en met vrijdag 15 maart a.s.)


Nieuwe antroposofische titels:
Gelukkig - er zijn weer wat nieuwe antroposofische titels verschenen!

Sigwart
Bericht uit het leven na de dood
 

Een bijzonder boek: de boodschappen die een jonge, in de eerste wereldoorlog gesneuvelde officier, na zijn overlijden aan zijn naasten doorgaf. Een zuiver en integer bericht uit het leven na de dood, een bemoediging voor allen die verbonden willen blijven met hun gestorven dierbaren.
Deze tweede gewijzigde druk bevat een ruime keuze van teksten uit de eerste druk.
(paperback, 216p)
€ 17,00

klik hier voor meer informatie

De Apocalyps van Johannes
Judith von Halle

Deze uitgave bevat de tekst van twee voordrachten over de Apocalyps van Johannes en handelen onder meer over: de Joods-mystieke inwijdingsweg en die van Johannes; Christus als Aardegeest; broederliefde; de Aarde-ontwikkeling en de twee mensheidsstromingen in de Apocalyps.
(paperback, 94p)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Splinters van de Sampo
Een ontdekkingstocht door de Kalevala
Lidwien van Geffen

Deze uitgave neemt de lezer werkelijk mee op een ontdekkingstocht door de Kalevala - het Finse epos dat niet alleen over de oorsprong van mens en wereld en de weg van de mens tussen goed en kwaad voert, maar die ook een licht op de toekomst werpt. De schrijfster behandelt het verhaal gebaseerd op kennis van de antroposofie en op haar eigen ervaarbare verbinding met dit mensheidsverhaal.
(paperback, 175p)
€ 17,00

klik hier voor meer informatie


En een paar mooie nieuwe titels in onze afdeling Kinderboeken:

Beloofd!
David McPhail

Mamabeer en Babybeer beleven allerlei dagelijkse dingen en komen in gesprek over 'beloven'. Daarbij gaat het over goede voornemens, een belofte breken of nakomen, eerlijk zijn, je best doen en meer. - niet belerend maar herkenbaar. Een heerlijk prentenboek om voor te lezen aan peuters en jonge kleuters.
(hardcover, 32p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

Reizen met mijn oma
Juliet Rix en Christopher Corr

Toen oma jong was heeft ze veel verre reizen gemaakt, over de hele wereld. Nu is ze oud en zeggen de volwassen mensen dat ze een beetje in de war is. Maar ik reis nu met oma mee en zo beleven we van alles op de bijzonderste plekken van de wereld.
Een prentenboek voor kleuters over reizen en over een oma die aan dementie lijdt.
(groot formaat, hardcover, 32p)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie

En hieronder een titel waarvoor we uw speciale aandacht vragen: een boek met prachtige verhalen met geweldig mooie illustraties, warm aanbevolen!:

In de sterren geschreven
Andy Wilx en Anita Ganeri

Wat een prachtig boek is dit!
Het bevat enkele tientallen verhalen uit allerlei culturen met verhalen die 'in de sterren geschreven' zijn: het zijn verhalen die met een sterrenbeeld te maken hebben, zoals bijvoorbeeld: De lama-ster; Gilgamesj en de stier; Het emoe-ei en de zon; De hond aan de hemel; Het paard met de witte vleugels en veel meer. Bekende en vooral ook veel onbekende verhalen met een diepere betekenis, op een geweldige manier geïllustreerd en met liefde uitgegeven. Voor kinderen vanaf 10 jaar.
(groot formaat, 96p, gebonden, linnen band)
€ 14,95

klik hier voor meer informatie


Vooruit lopen op het voorjaar?

Vasten
De kunst van geven en loslaten
Olga Leever & Idelette Otten

Een veelzijdig boek over vasten. Het is geschreven vanuit een christelijke achtergrond. Een deel van het boek handelt over de spirituele betekenis van het vasten, waarbij ook wordt beschreven hoe het vasten in de verschillende grote godsdiensten zijn plek heeft. Daarnaast worden verschillende mensen aan het woord gelaten over hun ervaringen met het vasten. Met praktische aanwijzingen, recepten en verwijzingen naar verdere literatuur en websites.
(paperback met flappen, kleurenillustraties, 152p) Van 18,95 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Houden van je spullen
Inge van der Ploeg

Inspirerend en praktisch boek over: de kunst van het opruimen. Als je van je spullen houdt, zul je ze vast een goede plek geven - in jouw huis, of in dat van iemand anders. En als je niet van bepaalde spullen houdt...
Een boek met vele praktische ideeën en tips. (120 pagina’s)
Van 16,50 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Compost
Maak je eigen mest van afval en kliekjes
Ben Raskin

Een uitnodigend boek om zelf compost te gaan maken. Wat is daar voor nodig, hoe doe je dat, wat kan je wel of juist niet composteren, waar is het goed voor?
Met veel informatie, handige en leuke tips, stickers en natuurlijk veel illustraties.
Hardcover, 48p, leeftijd: 10+
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Composteren
Bob Flowerdew

Handzaam boekje met veel praktische informatie over composteren: waarom doe je het, wat gebeurt er in de composthoop, hoe maak je een compostbak, waarvan maak je compost, wat kan er misgaan, hoe gebruik je compost? Met vele foto’s, tekeningen, praktische tips & register.
(gebonden, 112 pagina’s) Van 12,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

De dynamische tuin
een praktische weg naar bewustwording
Guurtje Kieft

Het werken in je tuin, met de aarde en de planten, is een weg waarlangs je je bewust kan worden van het grote geheel, inclusief de niet-aardse, spirituele wereld, waarvan de mens deel uitmaakt. Dit boek zet alles dat in de tuin gebeurt in een breder perspectief, en is tegelijkertijd heel praktisch: met de voeten op de grond. Het laat je ook zien hoe je composteert, een moestuin beheert, fruit of kruiden teelt - en meer. Een inspirerende uitgave!
(groot formaat, hardcover, genaaid, met vele kleurenfoto's en register)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

Laat mij het levenswater zoeken
Verhalen voor Pasen, Pinksteren en Sint-Jan
Ineke Verschuren

Een verzameling van 40 sprookjes, verhalen en legenden voor de periode van de lente tot in de zomer. De verhalen zijn gegroepeerd per jaarfeest en voor ieder verhaal is aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is.
Gebonden, 264 pagina’s.
Leeftijd: van 5 tot 14 jaar)
€ 23,50

klik hier voor meer informatie


Aan de slag (met jezelf)

Het zesvoudige pad
Basisoefeningen voor spirituele ontwikkeling
Joop van Dam

Zes oefeningen die in het dagelijkse leven evenwicht en slagvaardigheid stimuleren. (96 pagina’s)
€ 13,00

klik hier voor meer informatie

Het achtvoudige pad
Een scholingsweg voor therapeuten, opvoeders, verpleegkundigen en verzorgenden
Joop van Dam

Het werken met de stappen van het achtvoudig pad kan uitgroeien tot een rijke bron van zelfopvoeding en -scholing. Joop van Dam heeft gedurende vele jaren en met vele groepen met het achtvoudig pad gewerkt en heeft de essentie van dit werk in dit kleine, prachtig uitgegeven boekje neergelegd, met een bijzonder oog op degenen die in zorg of onderwijs werkzaam zijn.
(gebonden, 59 pagina’s, met kleurenillustraties)
€ 16,00

klik hier voor meer informatie

Achter de sluier
Van oefening naar meditatie
Jaap van de Weg

Meditatie: hoe en waarom. Met vele oefeningen en invalshoeken.
Jaap van de Weg geeft een fascinerend beeld van wat meditatie zoal kan inhouden. Het aantal invalshoeken is in principe eindeloos. Uit deze verscheidenheid kiest Van de Weg de meest karakteristieke oefeningen en meditatievormen om de lezer overzicht en houvast te geven, wanneer hij zelf aan de slag gaat. (176 pagina’s, met kleurenafb.)
€ 17,00

klik hier voor meer informatie

Over plaaggeesten, spoken en engelen (44)
in het dagelijks leven
Jaap van de Weg

In het omgaan met onszelf en de mensen om ons heen gebeuren vaak dingen die we niet zouden willen. We flappen er wat uit, worden meegesleept door heftige emoties enz. Dat kan wel eens te maken hebben met wezens die ons omringen en via ons graag ’een woordje meespreken’.
Jaap van de Weg, arts, gaat hier heel conreet op in: hoe werken deze wezens en wat kun je er aan doen?
(brochure, serie Gezichtspunten, 21 pagina’s)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie

Zelfkennis
Rudolf Steiner

Zelfkennis, bijna alles staat of valt ermee! Zonder zelfkennis geen werkelijke ontwikkeling want het leven dringt ons hoe dan ook naar situaties om tot zelfkennis te komen. In deze uitgave een voordracht en drie fragmenten waarin Rudolf Steiner spreekt over ware zelfkennis.
(paperback, 59 pagina's)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Antroposofische weekspreuken
Rudolf Steiner

De 'weekspreuken' bieden een weg om de gang van het jaar op een diepere manier te beleven; om te proeven wat in het jaarverloop leeft en om jezelf daarin terug te vinden.
Hardcover, gebonden, klein formaat, vertaald door Roel Munniks, tweetalig (Duits-Nederlands), 127p
€ 19,50

klik hier voor meer informatie


Op dit moment hebben we ruim 300 Duitstalige tweedehands titels in de winkel. Maar in de komende weken gaan we een deel van onze werkruimte anders inrichten om meer ruimte te maken. U kunt ons een handje helpen door de planken wat leger te maken.
Tot en met zaterdag 16 maart krijgt u 20% korting op alle Duitse tweedehandsboeken.
(NB: wanneer u een of meer Duitse tweedehansboeken bestelt, betaal dan per voorkeur NIET per Ideal - zo kunnen wij uw korting direct op de factuur verwerken.)

Die gesunde Entwickelung des Menschenwesens (Antiquariaat)
Eine Einführung in die anthroposophische Pädagogik und Didaktik
Rudolf Steiner

Die gesunde Entwickelung des Menschenwesens, Eine Einführung in die anthroposophische Pädagogik und Didaktik door Rudolf Steiner.
Hardcover, linnen band genaaid, uitgave Rudolf Steiner Verlag 1987, 23 cm, 384 blz., in goede staat
€ 12,00
klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk ruim 160 tweedehands titels van Rudolf Steiner

Das Schicksal unseren Zivilisation und die kommende Kultur des 2 (Antiquariaat)
J.W. Ernst

Verlag Die Kommenden, 1977
Paperback, 21 cm, 165 p.
€ 5,00
klik hier voor meer informatie

KLIK HIER en bekijk 125 antroposofische titels van andere auteurs


En tot slot: op 23 maart organiseren wij een

BIJEENKOMST ROND HET WERK VAN DIETER BRÜLL

Ter gelegenheid van het verschijnen van het eerste deel van een driedelige uitgave 'Verzamelde geschriften' van Dieter Brüll organiseren wij op diens 23e sterfdag, zaterdag 23 maart a.s., een bijeenkomst rond zijn inzet voor de sociale driegeleding.

Met inleiding; overhandiging eerste exemplaar; workshops door Marijke Meijer, Koos Bakker en John Hogervorst, kringgesprek.

Toegang: € 7,50.

Tijdens de bijeenkomst zullen alle uitgaven van Nearchus te zien en te koop zijn.
De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van de Nearchus Consumenten Kring.

SVP AANMELDEN via e-mail: info@nearchus.nl
Nadere informatie: info@nearchus.nl

Zaterdag 23 maart 13:15-16:30 uur
Woonoord Kraaybeek (grote zaal)
Kraaybeek 41, Driebergen

NB: indien u met de auto komt: het is niet toegestaan te parkeren op het terrein van Woonoord Kraaybeek