menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - van alles wat

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 27 februari 2019

NIEUWE KINDERBOEKEN VAN UITGEVERIJ CHRISTOFOOR

Door het jaar heen
Sarah Laidlaw

Een kartonboekje zonder woorden voor peuters en jonge kleuters. Met zachte sfeervolle illustraties door de seizoenen heen: werken in de tuin in de lente; in de zomerzon aan het strand; buiten spelen in de herfst - en meer.
(12p.)
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

Wat is er nog meer?
Timothy Knapman

Kleine das leeft onder de grond. 's Avonds, als het donker is, is hij met zijn vader in het bos. Maar kleine Das is erg nieuwsgierig. "Wat is er nog meer?" vraagt hij aan zijn vader. Die vertelt dat straks 'de dag' komt. Kleine Das kan van nieuwsgierigheid niet slapen, en sluipt stilletjes naar buiten - waar hij voor het eerst de dag ziet - en eindelijk ziet wat er nog meer op de wereld is. Maar in het felle zonlicht kan hij niks zien - gelukkig komt zijn vader hem redden.
Een heerlijk verhaal, passend geïllustreerd door Jane Mc Guinness, over kleine Das en zijn vader.
(prentenboek, 32p) Voor peuters en jonge kleuters.
€ 14,95

klik hier voor meer informatie


NIEUW:

Hoogsensitiviteit 
Handicap of ontwikkelingsvoorsprong (Nr. 64)
Hans Lemmens

Een handzame en waardevolle brochure over hoogsensitiviteit. De auteur publiceerde al meerdere boeken over dit thema, in deze brochure beschrijft hij wat hoogsensitiviteit is tegen de achtergrond van het antroposofisch mensbeeld. Hij beschrijft de verschillende vormen van hoogsensitiviteit, de problemen die ermee samen kunnen hangen maar ook de kansen die er zijn wanneer je creatief met hoogsensitiviteit omgaat.
(brochure, 39p)
€ 3,00

klik hier voor meer informatie


CARNAVAL

Van Kerst naar Carnaval
Zonnejaargroep

In de tijd van Kerst naar Carnaval beginnen allerlei levensprocessen in de aarde weer te stromen. Het licht, dat we met Kerst in huis hadden, wordt met Maria Lichtmis naar buiten gebracht. Het Carnavalsfeest wordt uitbundig gevierd, en daarna breekt met de vastentijd een periode van inkeer aan.
Over deze tijd van het jaar en over deze jaarfeesten, biedt dit deeltje in de serie ABC Jaarfeesten veelzijdige informatie: achtergronden, sprookjes, liedjes, recepten en knutselideeën om deze periode thuis of op school te beleven en te vieren.
(brochure, 36 pagina’s, geïllustreerd in kleur en zwartwit)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Het hele jaarfeesten
Lente & Zomer
Lisa Wade & Daan Rot

Jaarfeesten vieren met kinderen: deze uitgave biedt een heleboel tips, recepten, liedjes activiteiten en knutseldingen. Met een eigentijdse invalshoek en korte aanduiding van de achtergrond van de feesten.
In dit deel: Maria Lichtmis, Carnaval, Palmpasen, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Sint Jan.
(Hardcover, genaaid, 144p, met afb. in kleur)
€ 19,90

klik hier voor meer informatie

Schipper mag ik overvaren?
De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen
Juul van der Stok

De jaarfeesten, je komt ze bijvoorbeeld als Vrije Schoolouder tegen op de school van je kind. Waarom worden die feesten gevierd?
In dit boek komt de volle rijkdom van de jaarfeesten aan bod: hun diepe inhoud en de betekenis daarvan; de wortels van de manier waarop de feesten gevierd worden in oudere, voor-christelijke culturen; de vraag hoe je met kinderen van deze tijd in de drukte van school of gezin de feesten vieren kunt; gebruiken, symbolen en verhalen rondom de jaarfeesten en tot slot ook nog een aantal knutselideeën, recepten en liedjes. Dat alles in een kloeke gebonden uitgave die is geïllustreerd met honderden kleurenafbeeldingen.
(genaaid/gebonden, 372 pagina’s)
€ 34,50

klik hier voor meer informatie


DE LENTE IN AANTOCHT?
(in onze kaartenafdeling is het altijd lente...)

Sneeuwklokjes
Jan de Kok - € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

Maart: boeren
Ruth Elsässer - € 1,10
klik hier voor meer informatie

Vogeltjes in boom
Baukje Exler - € 1,00
klik hier voor meer informatie
 

Wortelkindertjes (2)
Sybille van Olfers - € 1,00
klik hier voor meer informatie

AFGEPRIJSDE ANTROPOSOFISCHE TITELS

Johannes
De Doper & De Evangelist
Loek Dullaart

Johannes de Doper en Johannes de Evangelist hebben elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet - en zijn toch diep met elkaar verbonden. In dit boek worden zij in hun verschillende incarnaties gevolgd, op zoek naar hun samenwerking in het licht van degene door wie zij verbonden zijn: de Christus.
188 pagina’s, met afbeeldingen in kleur. Van 19,50 voor 6,00
€ 6,00

klik hier voor meer informatie

Bronnen van het Christendom
Petrus, Paulus en Johannes
Christine Gruwez, Bastiaan Baan e.a.

Dit boek is de neerslag van een voordrachtenreeks over drie stromingen in het Christendom, zoals vertegenwoordigd door de apostelen Petrus, Paulus en Johannes. Uit welke voorchristelijke bronnen hebben zij geput, wat is het wezenlijke van ieder van de drie stromingen en hoe hebben deze zich in de eerste eeuwen na Christus ontwikkeld?
(Gebonden, 175 pagina’s, met kleurenillustraties) VAN 24,90 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Van holbewoner tot stadsmens
12.000 jaar cultuurgeschiedenis
Edy de Munck

Hoe heeft het menselijk bewustzijn zich door de tijd heen ontwikkeld? Hoe de mens zichzelf, de wereld om zich heen en de wereld van de goden beschouwt, drukt zich steeds uit in de manier waarop de mens zijn leven en zijn omgeving vorm geeft. Architectuur, verhalen of kunstuitingengetuigen daarvan.
In dit boek beschrijft Edy de Munck hoe de mens zich door de tijd heen ontwikkelde tot een zelfstandig denkend wezen; welke betekenis de komst van Christus daarin heeft en datgene wat de toekomst van de mens vraagt.
(paperback, 32 kleurenafbeeldingen, 191 pagina’s) Van 19,90 voor 6,00
€ 6,00

klik hier voor meer informatie

Over de wederkomst van de Christus
Hans-Werner Schroeder

De verwachting van de wederkomst van de Christus leeft al sinds de eerste christenen. In dit boek wordt nagegaan hoe met deze verwachting is omgegaan en wat de wederkomst voor onze tijd betekent.
(Hardcover, 203 pagina’s)
€ 8,50

klik hier voor meer informatie

Het raadsel van de sfinx
Kosmische evolutie en menselijke verantwoordelijkheid
Wijnand Mees

Over de evolutie, de cultuurperioden, de betekenis van geestelijke wezens hierin en over Christus en de antichrist. Welke krachten werken in de ontwikkeling van de mensheid, op welk punt is de mens aangekomen en waarheen voert de verdere reis?
(paperback, 248 pagina’s)
€ 7,00

klik hier voor meer informatie

Dochter van Gaia
De wedergeboorte van het goddelijk vrouwelijke
Marko PogaÄ￾nik

Over het vrouwelijke element in onze cultuur en in de ziel van iedere mens, met als doel het herkenbaar en toegankelijk maken van alle facetten van het goddelijk vrouwelijke.
(Paperback, 272 pagina’s) VAN 22,50 VOOR 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Koerszoekend leiderschap
Oude bronnen, nieuwe perspectieven
Cees Zwart

Leiderschap is een veel bezongen thema. Valt er nog iets nieuws te componeren? Jazeker, mits we het voor elkaar krijgen om van leiderschap een gedeelde aangelegenheid te maken. Samen onderweg blijven zonder al te veel pretentie, dast gestelde doelen makkelijk te bewaken zijn, daar gaat het in de naaste toekomst om. Koers zoeken noem ik dit...
Dubbel CD
€ 7,50

klik hier voor meer informatie

Christus op de koude steen
Een beschouwing over een bijzonder beeld uit de middeleeuwen
Eva Mees-Christeller

Gedurende korte tijd, vooral in de 15e eeuw, werd in de kunst het thema van Christus op de koude steen verbeeld, om daarna weer te verdwijnen. Eva Mees is al lang juist door dit thema getroffen. In dit bijzondere boek bespreekt zij allerlei aspecten die met dit thema te maken hebben, zoals eenzaamheid en het menselijk lijden. Maar ook beschrijft ze de weg omhoog, die van de oprichting en het beleven van vrijheid. Dit alles wordt ook getoond in enkele tientallen in kleur afgebeelde kunstwerken.
(paperback, 77 pagina’s) Van 18,50 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Anders omgaan met religie
religieuze vernieuwing
James Hindes

Inleiding tot de verhouding van antroposofie en godsdienst; gezichtspunten over de centrale christologische thema’s in het werk van Rudolf Steiner en kennismaking met de Christegemeenschap, de beweging voor religieuze vernieuwing.
(128 pagina’s, geïllustreerd in zwartwit)Van € 9,00 voor €4,25.
€ 4,25

klik hier voor meer informatie

Altijd scheiding. Altijd weer begroeten
Over het sacrament van de stervenswijding in de Christengemeenschap
Arie Boogert

Omgaan met het sterven in de Christengemeenschap, o.a. over de stervenswijding, het ritueel en dienst voor de overledene.
(62 pagina’s) Van € 9,00 voor €4,25.
€ 4,25

klik hier voor meer informatie

Bezieling
Filosofie van het georganiseerde leven
Adriaan Bekman

Een boek dat een levenswerk is. Het gaat op zoek naar de betekenis van gemeenschappen en organisaties in onze tijd; het zoekt in de geschiedenis en in de filosofie naar ontwikkelingen en inzichten die voor de moderne mens van betekenis kunnen zijn en als derde element beschrijft de auteur hoe de menselijke ziel weer in ere hersteld moet worden - als een toekomstrichting waarin de mens op weg is naar een nieuwe verhouding tot zichzelf en tot de andere mens.
(gebonden, 512 pagina’s) Van 35,00 voor 12,50
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

De sociale impuls van de antroposofie
Dieter Brüll

De sociale ’opdracht’ van de antroposofie krijgt gestalte in vier elementen: de sociologische basiswet, de sociale hoofdwet, het sociale oerfenomeen en de sociale driegeleding. Een basiswerk! (240 pagina’s, in prijs verlaagd)
€ 9,75

klik hier voor meer informatie

Beelden van energie
Chromatograhy
J. Bakker en A. Bakker-Misset

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.
(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie