menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Goed lezen

Mailing van ABC Buitenlands
Verzonden op 20 december 2018

De laatste nieuwe titels van het jaar?

Op de valreep nog een uitgave uit onze huisuitgeverij:

Dertien Heilige Nachten
Guurtje Kieft

Een bijzonder boekje waarin de auteur op een warme en uitnodigende manier beschrijft hoe je de bijzonderste tijd van het jaar - de tijd van 24 december tot en met 6 januari - op een passende, spirituele manier kunt beleven. Daarvoor geeft zij 13 handreikingen, achtergrondinformatie en ideeën om ook de kinderen deze tijd op een bijzondere manier te laten beleven.
(paperback, 91p, met kleurenafbeeldingen)
€ 14,00

klik hier voor meer informatie

OOK VOOR DEZE UITGAVE UIT EIGEN KEUKEN GELDT:
tot en met maandag 23 december wordt uw bestelling (binnen Nederland) zonder verzendkosten geleverd indien u deze titel bestelt.
(Voor onze klanten buiten Nederland: u krijgt € 2,00 korting op de normaal te berekenen verzendkosten).


En bij onze collega-uitgevers verschenen recent ook nog:

De nacht als krachtbron
Rudolf Steiner

In deze uitgave zijn spreuken en fragmenten van teksten van Rudolf Steiner opgenomen die gaan over 'het geheim van de nacht'. 's Nachts vertoeven wij in een andere wereld en wie zich erin oefent, zal steeds beter kunnen beluisteren wat hem/haar vanuit die andere wereld tegemoet komt. Zo kan de nacht een inspiratieve krachtbron voor het dagelijks leven worden.
(198p)
€ 19,50

klik hier voor meer informatie

Over hoop
Gids voor schalige wereldverbeteraars
Anne Pastors (en Cees Zwart)

Dit boek bestaat uit twee delen; het eerste deel bevat het levensverhaal van Cees Zwart, wereldverbeteraar en in het verleden hoogleraar Sociale Pedagogiek. In het tweede deel wordt de weg beschreven die kan leiden van onze huidige, onzekere en turbulente samenleving naar een samenleving waarin goede wil en sociale impulsen echt leidend kunnen worden.
(Paperback, 220 blz)
€ 25,00

klik hier voor meer informatieMischien heeft u rond Kerst en in de aanloop naar het nieuwe jaar de tijd om even te vertragen. De alledaagse drukte te ontstijgen. Lekker lezen?
Hieronder een keuze uit titels die dit jaar verschenen. Het is goed lezen met deze titels.

Levenskrachten - vormkrachten
Methodische uitgangspunten voor het onderzoeken van dat wat leeft
Dorian Schmidt

De auteur is o.m. bekend vanwege de vele workshops die hij geeft op het gebied van de levens- en vormkrachten. In dit boek gaat het om het leren kennen van die vormkrachten; het leren onderzoeken van deze krachten en het toegang leren krijgen tot de wereld van de vormkrachten.
(Paperback, 212p.)
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

Over de drempel
Spirituele ervaringen
Rudolf Steiner

Deze uitgave bevat 10 voordrachten, plus een fragment, waarin Rudolf Steiner spreekt over ervaringen die je op de spirituele scholingsweg opdoet - en die hij 'illustreert' aan de hand van personages of gebeurtenissen uit de zgn mysteriedrama's. oefeningen in eerlijkheid, onjuiste en ware herinneringen aan vorige levens, ervaringen en illusies in de astrale wereld, ascese, het versterken van de morele krachten - er komen heel veel thema's aan bod.
(hardcover, genaaid, serie Werken en Voordrachten, 304p)
€ 32,50

klik hier voor meer informatie

De nacht onze beste bondgenoot
Wilsmens - hoofdzaak
Hugo Pronk en Jacques Meulman

Twee vakmensen aan het woord: Hugo Pronk vertelt over wat er in de nacht met de mens gebeurt - en hoe de pedagoog daar zó op in kan spelen dat 'dag' en 'nacht' in het opgroeiende en lerende kind vruchtbaar op elkaar inwerken.
Jacques Meulman laat zien hoe je als ouder of leerkracht het kind in de verschillende fasen van zijn ontwikkeling zó aan kan spreken dat de ontwikkeling van het kind zich zo optimaal mogelijk voltrekt.
(paperback met flappen, 68p)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Gebruik je hersens!
Arie Bos

Arie Bos schreef eerder twee belangwekkende boeken over het menselijk bewustzijn. Twee uitgebreide boeken, waarin zijn onderwerp grondig besproken werd.
Nadien vroeg hij zich af: waarom is er niet een boek met een dergelijke inhoud, maar dan zó geschreven dat het in principe voor iedereen, ook voor jongeren, begrijpelijk is?
Dat boek is er nu: in deze uitgave laat hij op een heldere manier zien hoe bewustzijn en hersenen met elkaar samenhangen; niet zoals dat algemeen wordt aangenomen, kort gezegd dat de hersenen ons bewustzijn ´leveren´, maar andersom: dat de menselijke geest zich bedient van het instrument dat de hersenen vormen.
(paperback, 101p, met kleurenafb.)
€ 17,00

klik hier voor meer informatie

De tempeliers
Rudolf Steiner

Drie voordrachten (plus een fragment) waarin Rudolf Steiner spreekt over de spirituele oorsprong van de Orde van de Tempeliers en de ontwikkeling die tot hun ondergang leidde - en waarin hij aanduidt op welke manier de impuls van de tempeliers in latere tijden doorwerkte.
(paperback, 112p)
€ 13,50

klik hier voor meer informatie

De zeven ontwikkelingsfasen van mens, relatie en organisatie
Margarete van den Brink

Ontwikkeling verloopt in zeven fasen; dat geldt voor de individuele ontwikkeling van de mens, maar ook voor die van relaties en van organisaties. Met vele voorbeelden maakt de schrijfster de zeven ontwikkelingsfasen herkenbaar - en laat zien welke opgaven en belemmeringen daarmee verbonden kunnen zijn. Ontwikkeling wil ook zeggen dat het spirituele zich in de dagelijkse werkelijkheid wil realiseren. Zo geeft dit boek inzicht in vraagstukken op het gebied van ontwikkeling en samenwerken.
(paperback, 171p)
€ 16,95

klik hier voor meer informatie

Waarin islam en christendom verschillen
Een stap naar dieper inzicht
Hans Stolp

Om de tegenstellingen tussen islam en christendom te overwinnen zal een serieus gesprek gevoerd moeten worden - en terwille van dat gesprek is het ook van belang dat er inzicht is in wederzijdse verschillen. In zijn nieuwste boek gaat Hans Stolp in op de oorsprong van christendom en islam, en laat zien dat het vraagstuk van de menselijke vrijheid het belangrijkste verschilpunt is: het christendom wijst de weg naar vrijheid, de islam verwacht gehoorzaamheid aan Allah. Maar ook laat hij zien wat christenen en moslims van elkaar kunnen leren.
(hardcover, 144p)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Het evangelie (II)
Beschouwingen deel II
Emil Bock

De vertaler, Wim In 't Veld, heeft een vrije vertaling gemaakt van een aantal hoofdstukken uit Das Evangelium (hoofdstuk 15 tot en met 35), het uitvoerige werk waarin Emil Bock het nieuwe testament belicht vanuit de christologie van Rudolf Steiner. In dit deel komt o.m. aan bod: van het oude naar het nieuwe testament / het Markus-evangelie / de compositie van het Lukas-evangelie /innerlijke loutering bij Lukas / het Johannes-evangelie / de brieven van Paulus / de Openbaring van Johannes / en meer...
(paperback, 344p)
€ 29,00

klik hier voor meer informatie


VAKANTIE: Kinder- & JEUGDBOEKEN
voor kleine prijzen

Wat doen de kinderen in de kerstvakantie? Kunnen zij buiten spelen? Of wordt het veel binnen zitten - tussen de lichtjes van de kerstboom en de kleuren van het beeldscherm?
Of gaan zij lekker lezen?
Deze titels nodigen uit om lekker te lezen - ze zijn allemaal afgeprijsd!

Alexander de Grote
Burny Bos

De kleine muis Alexander zou groot en sterk als een beer willen zijn, dan hoeft hij ook niet meer bang te zijn voor de poes die in hetzelfde huis woont. Als hij een berenpak heeft, een beetje geluk en een heleboel moed... gaat het hem misschien wel lukken: Alexander de Grote!
Prentenboek, gebonden, 30 pagina’s. Kleuterleeftijd
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Het spijt me
Juliette & John Atkinson

Bastiaan Konijn is bij oma. Daar zit hij in de keuken heerlijk te verven. Hij is zo ingespannen bezig dat hij alles om zich heen vergeet.
Als oma binnenkomt is het wel even schrikken: de hele keuken zit onder de verf. ’Het spijt me’, zegt Bastiaan. Maar sorry zeggen is soms niet genoeg, vind oma. Dan moet er nog wat anders gebeuren!
(prentenboek, 26 pagina’s) Kleuterleeftijd
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De wilde wasvrouwen
John Yeoman & Quentin Blake

Een vrolijk verhaal over zeven wasvrouwen die altijd maar hard moeten werken voor weinig geld. Op een dag besluiten ze te staken en dat bevalt hen heel goed. Ze doen dingen waar ze nooit van hebben durven dromen. Maar dan duiken er zeven houthakkers op die de wilde wasvrouwen een lesje willen leren...
(prentenboek, 31 pagina’s) Leeftijd: vanaf 5 jaar
€ 4,75

klik hier voor meer informatie

Het krantengeheim
Martin Widmark en Helena Willis

Het eerste deel van de avonturen van Detectivebureau Lars en Maja. Ze gaan op zoek naar de schrijver van gemene krantenartikelen over inwoners van het dorp waar ze wonen. Dat levert spannende en komische avonturen op.
In eenvoudige woorden geschreven - maar toch heerlijk om te lezen.
Gebonden, met illustraties en CD waarop het verhaal wordt voorgelezen, 92 pagina’s
Vanaf 7 jaar
(Van 14,95 voor 5,00)
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Rombertus, de rode reiger
anders dan anders
Willem Bek

Rombertus is een hele rare reiger, tenminste: dat vinden de andere reigers. En dat is niet leuk voor Rombertus, want iedereen laat hem links liggen. Gelukkig ontmoet hij Mientje en Jowanna: die zien iets anders in hem.
Een verhaal over vriendschap en anders zijn.
(gebonden, 79 pagina’s) Leeftijd: vanaf 8 jaar
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Emiel en zijn detectives
Erich Kästner

Een internationale kinderboekenklassieker.
Emiel reist in zijn eentje met de trein naar zijn oma. Als hij wakker wordt van een slaapje in de trein is zijn geld weg. Dat moet wel gestolen zijn door de meneer die hem chocola gaf. Hij krijgt hulp van Gustaaf en zijn detectivevriendjes als hij zijn geld wil terugvinden.
(paperback, 143p) Leeftijd: 9+
Van 17,50 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

De Tagliatelli’s!
Mariëtte Aerts

De Tagliatelli’s, die twee dunne deegslierten, terroriseren alle kinderen op school. Iedereen is bang voor ze. Als er een nieuw meisje inde klas komt, gaat alles veranderen. Polly is helemaal niet bang voor de pestkoppen. Ze schrijft een toneelstuk waarin alle kinderen, ook de pestkoppen een rol hebben, en dat leidt tot grote veranderingen.
(Hardcover, 207 pagina’s) Vanaf 10 jaar
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Ben zo terug
Sarah Weeks

Heidi’s moeder is verstandelijk minder begaafd, ze spreekt maar 23 woorden en weet niets over haar verleden. Heidi groeide samen met haar moeder op bij de buurvrouw. Als Heidi op een dag een oud fotorolletje vindt, ontdekt ze daarmee een spoor naar het verleden van haar moeder. Daar gaat ze achteraan en dat heeft veel gevolgen.
Leeftijd: 11+
hardcover, 154 pagina’s, van 14,95 voor 5,00
€ 5,00

klik hier voor meer informatie

Shakespeare’s Romeo en Julia
Michael Rosen

Shakespeare’s klassieke verhaal over de onmogelijke liefde tussen Romeo en Julia. Shakespeare’s toneelstuk wordt kundig naverteld door Michael Rosen en heel fraai en sfeervol geïllustreerd door Jane Ray.
Voor ca 12 jaar en ouder.
Van 17,50 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatie

De ogen van Kronos
Marie Rutkoski

Een verhaal dat zich afspeelt in de 14e eeuw in Tsjechië. Petra’s vader heeft in opdracht van de prins van Bohemen de mooiste astronomische klok ter wereld gebouwd, maar keert blind terug nadat hij zijn opdracht voltooid heeft. Petra gaat op onderzoek uit en komt in een geheimzinnige wereld terecht waar magie en werkelijkheid nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.
Hardcover, 263 pagina’s. Leeftijd: 12+
Van 17,95 voor 6,90
€ 6,90

klik hier voor meer informatieLEZEN OVER DE GRONDSTEENSPREUK

De Grondsteen
Willem Zeylmans van Emmichoven

Met dit boek droeg Willem Zeylmans van Emmichoven er in belangrijke mate aan bij dat de Grondsteen die Rudolf Steiner tijdens de Kerstbijeenkomst van 1923 legde bij de oprichting van de antroposofische vereniging, in haar diepere betekenis gezien werd.
(135 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

De grondsteen en zijn ritmen
Rudolf Steiner

Deze verzorgde uitgave, met bordtekeningen, bevat de teksten die Rudolf Steiner sprak tijdens de heroprichting van de Antroposofische Vereniging in 1923. In de zogenoemde grondsteenspreuk vatte hij in de kern de hele antroposofie samen. Deze uitgave bevat de bespreking en toelichting die Rudolf Steiner op deze spreuk gaf, naast de spreuk zelf natuurlijk.
(paperback, 78p)
€ 14,00

klik hier voor meer informatie

Bezinning op de grondsteen
Bernard Lievegoed

In deze uitgave beschrijft de auteur allereerst hoe de grondsteenspreuk, die Rudolf Steiner tijdens de kerstconferentie van 1923 gaf, in een historische context past waarin ook stromingen als de rozenkruisers en de School van Chartres staan.
Vervolgens staat de grondsteenspreuk zelf centraal en worden gezichtspunten uitgelicht die de inhoud verdiepen en die aanmoedigen om zelf met de spreuk te werken.
(paperback, 129p)
€ 18,00

klik hier voor meer informatie

De christologische grondslagen van de kerstconferentie
Sergej O. Prokofieff, Peter Selg

Deze uitgave bevat de aangevulde tekst van voordrachten die de twee auteurs hielden over de betekenis van de kerstconferentie.
(paperback, 108 pagina’s)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Opdat mensen het horen 1
Het mysterie van de kerstconferentie 1923/1924
Sergej O. Prokofieff

Sergej O. Prokofieff schreef een indrukwekkend werk over de heroprichting van de Antroposofische Vereniging in 1923/1924, tijdens de zgn Kerstconferentie. Bij deze gelegenheid wilde Rudolf Steiner het wezenlijke van de antroposofie verankeren in de harten van degenen die het op wilden nemen.
In dit werk belicht Prokofieff de gebeurtenissen tijdens de Kerstconferentie vanuit vele gezichtspunten en probeert de lezer de weg te tonen tot een werkelijk in het hart beleven van de antroposofie. (gebonden uitgave, 427 pagina’s) NOG BEPERKT LEVERBAAR
€ 25,00

klik hier voor meer informatie

KLIK HIER voor de andere delen van dit driedelige werk van Sergej O. Prokofieff