menu
 winkelmandje 

Vruchtbare Aarde (Winter 2016)

Editie 4

Als een kind een vaas met bloemen omstoot, kan dat dom zijn. 'Maar noem het kind niet dom, dat is verschrikkelijk, want wie dom is, kan nooit slim doen.' Een inzicht verwoord door Paul Liekens. Maar datzelfde inzicht duikt ook op in het Kerstverhaal 'Een zwerver verliefd'. Nog zo'n parallel: het thema 'piramides' in deze wintereditie. Lees en geniet van het bijzondere reisverslag van Rob Heiligers en Aafke Douma rond de Bosnische piramides. En van het interview met de Vlaamse ervaringsdeskundige op het gebied van piramide-energie, Paul Liekens.

Een mediamiek onderzoek in Vallei van de Piramides
Het mysterie van de Bosnische piramides

Wie denkt bij 'piramides' niet aan puntige stenen bouwwerken uit de Egyptische woestijn? Maar ook in Bosnië staan piramides. In dit geval overdekt met gras, struikgewas en bomen. De meeste archeologen geloven er niets van. Najaar 2016 reisden Aafke Douma en Rob Heiligers af naar de Bosnische Vallei. Hun langs mediamieke weg verkregen conclusie gaat nog veel verder dan menigeen voor mogelijk zal houden.

Interview: Paul Liekens
Piramide-energie, NLP en Inca-inwijdingen

De Vlaamse televisie vroeg hem ooit of hij een minister van zijn alcoholallergie af zou kunnen helpen. 'Vermoedelijk wel,' zei hij. 'En daarom begin ik er niet aan. Maar als ge spectaculaire tv wilt maken, zoek dan tien mensen met verschillende allergieën. Dan leg ik ze uit hoe ze met een simpele oefening van hun allergie af kunnen komen.' Paul Liekens over de wonderlijke werking van helende verhalen, NLP, piramide-energie en Inca-inwijdingen.

Helende verhalen voor kinderen
Haar oudste kind had last van bedplassen; haar jongste begon met schoolangst bij een nieuwe juf. De jongen zette het op een gillen. Op een avond begon Dafne Arlman te vertellen over de avonturen van aapje Slinger... Een zogeheten helend verhaal, bedacht op aanwijzing van Paul Liekens – de afgelopen vijftien jaar uitgetest bij een hele reeks klachten, variërend van allergieën, astma en fobieën tot slaapproblemen en hoofdpijnen.

Overal Thuis - Marco van Delft over leven op straat
Een zwerver verliefd

Door de straten van Tilburg zwerft een veertigjarige man. Vader van twee kinderen, jarenlang gokverslaafd en al sinds zijn kindertijd niet op zijn plek in de westerse maatschappij van streven, bereiken en behouden. Patrick Kicken ontmoet Marco van Delft in het Tilburgse wandelbos. Een gesprek over het leven op straat – een leerschool waar hij compassie ontwikkelt voor alles en iedereen, en licht laat schijnen in situaties die daarom vragen..

Michael Moore in Europa op zoek naar inspiratie
Het Finse geheim: 'Ze krijgen geen huiswerk'

Overal ter wereld duwen we kinderen in een competitief schoolsysteem dat niet werkt – beheerst door examens, waarmee in de eerste plaats de ratio wordt bevorderd. In plaats van kinderen op te laten groeien tot evenwichtige personen die flexibel met het leven mee weten te bewegen. Finland doet het anders. Filmmaker Michael Moore slaagt erin de Finse minister van Onderwijs het Finse geheim te ontfutselen. 'Onze kinderen maken geen huiswerk.'

Column: Marjet Maks: 'Het moest zo zijn'
Een bespiegeling over toekomst en tijd

Als Marjet Maks haar meisjesdagboeken terugleest, staan daar dingen in die net zo goed door iemand anders geschreven hadden kunnen zijn. Ze weet er niets meer van. Toch glijden bij het herlezen vage beelden haar bewustzijn binnen. Een mooie bespiegeling over 'gestolen tijd', 'nu-tijd' en 'toekomsttijd' – even ongrijpbaar als ondoorgrondelijk. 'En toch,' denkt Marjet, 'lag mijn toekomsttijd al vast. Het moest allemaal zo zijn!'.

Vruchtbare Aarde (Winter 2016)

Editie 4

€ 4.85