menu
 winkelmandje 

Het grote spelenboek

Kring-, zang- en bewegingsspelen voor kinderen van 4 tot 18 jaar

Rudolf Kischnick en Wil van Haren

Wat moeten we met onze kinderen spelen? Met deze vraag lopen tegenwoordig veel mensen rond, zonder dat zij inzicht hebben in wat het kind werkelijk nodig heeft.

Wil van Haren en Rudolf Kischnick willen in dit boek aantonen dat lichaamsbeweging niet het belangrijkste is bij kinderspelen, maar dat het in de eerste plaats gaat om de vraag, of de spelen in staat zijn fantasie, spanning en interesse bij het kind op te roepen. Vooral in die belangrijke tijd tussen het zevende en veertiende jaar is het innerlijk door iets gegrepen worden het allerbelangrijkste voor het kind.

Aan de spelbeschrijvingen van de ruim 300 spelen in dit boek zijn beschouwingen over het spel toegevoegd, zodat het boek ook een soort pedagoscihe leidraad kan zijn.

'Het grote spelenboek' biedt in principe alle ingrediënten die het kind nodig heeft om op een gezonde wijze zijn drang om te spelen te kunnen uitleven.
Het boek bestaat uit drie delen:
deel 1 is vooral gericht op de kleuterleeftijd en bevat ruimt 90 kring-, zang- en ambachtsspelen; deel 2 is ingedeeld naar leeftijd en geeft beschrijvingen en achtergronden van die bewegingsspelen die passen bij de ontwikkelingsfase waarin het kind op dat moment verkeert;
Deel 3 is meer thematische ingedeeld en omvat wedlopen, wedstrijden, behendigheidsspelen, bezigheidsspelen en blindemanspelen, telkens met leeftijdsaanduidingen.

Een praktisch, helder beschreven handboek voor elke leerkracht of opvoeder, met maar liefst 300 kringspelen, zangspelen en bewegingsspelen. Met verduidelijkende tekeningen en vrolijke liedjes.

[info van de uitgever]

Het grote spelenboek

Kring-, zang- en bewegingsspelen voor kinderen van 4 tot 18 jaar

Rudolf Kischnick en Wil van Haren · alles van deze auteur 

€ 25.50