menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Natuurlijke antidepressiva
Natuurlijke antidepressiva
Zachte methoden om uit het dal te komen

Eberhard Wormer · alles van deze auteur 

€ 17.50

Veel mensen die aan depressieve gevoelens lijden, worden behandeld met 'reguliere' psychofarmaca. Misschien een onoverkomelijke noodzakelijkheid - maar soms kan er ook op andere manieren iets gedaan worden. In deze uitgave beschrijft de auteur (die als arts werkzaam was) de verschillende soorten van depressiviteit, inclusief hun oorzaken en symptomen - en zet vervolgens op een rijtje welke natuurlijke stoffen bij welke diagnose een hulp kunnen zijn.

(paperback, met afb. in kleur, 128p)

Ingrijpende jeugdervaringebn
Ingrijpende jeugdervaringebn
En gezondheidsproblemen

Nadine Burke Harris · alles van deze auteur 

€ 24.50    ‹  geen verzendkosten!   

Op latere leeftijd kunnen ingrijpende ervaringen die op jonge leeftijd zijn doorgemaakt, ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. De auteur kreeg als kinderarts met dit soort gevallen te maken waarin ernstige stress (door bijvoorbeeld ervaringen met misbruik, verlies of verwaarlozing) op latere leeftijd tot een slechte(re) fysieke gezondheid leidden. Haar zorg voor deze patiënten maakte haar tot een specialist op dit gebied, die nieuwe wegen insloeg om de langetermijneffecten van jeugdervaringen te helen.

(paperback, 319p)

Kerken
Kerken
Gebouwen - Architectuur - Liturgie

David Stancliffe · alles van deze auteur 

€ 9.90

Als we in de zomer in een vreemde stad een kerk binnenlopen, en we kijken wat rond, vallen meestal direct een aantal opmerkelijke zaken op: de hoogte, de vorm, de ramen, de plaats van het koor, enz. Dit boek wil inzicht geven in de ontwikkeling van de kerkelijke architectuur, een ontwikkeling (ook nu nog, denk aan de Crystal cathedral in Anaheim) die nauw samenhangt met de functionele eisen van de godsdienstuitoefening. De historische, theologische en liturgische context met betrekking tot de veranderingen in de architectonische stijlen wordt besproken. Zo wordt o.a. verklaard waarom de prachtige gotische kathedralen al bijv. de Dom van Keulen hoog boven de stad uittorenen.

hardcover met stofomslag, rijk geïllustreerd, p. 288

Van 29,95 voor 9,90: LAATSTE EXEMPLAREN

Encyclopedie van de wereldmythologie
Encyclopedie van de wereldmythologie

Loren Auerbach e.a. · alles van deze auteur 

€ 9.75

Een rijk geïllustreerd naslagwerk waarin mythologieën uit alle delen van de wereld beschreven worden; met aandacht voor goden- en heldenverhalen, rituelen, cultische voorwerpen e.d. Met vele prachtige afbeeldingen, van goden, kunstobjecten, schilderingen, voorwerpen en met kaarten van elke besproken regio.

(hardcover met stofomslag, 320p, ruim 400 afb.) LAATSTE EXEMPLAREN

Vruchtbare Aarde
Vruchtbare Aarde
Editie 4 - Winter 2018

€ 4.85

Een stemmig winters nummer (48p.) met o.a.: met veel aandacht voor 'licht': elk levend organisme bevat licht; voeding bevat licht - de mens zelf is een licht-wezen. wat betekent dit voor vragen rondom landbouw - voeding - gezondheid?

Winterdieren
Winterdieren

Bibi Dumont Tak · alles van deze auteur 

€ 15.50

Informatieve verhalen over dieren die op en rond de Zuidpool leven. Aanstekelijk en met warmte verteld - met over elk dier ook een interessant weetje. Aan bod komend onder meer: de kolossale inktvis, de ijsbeer, de sneeuwuil, de veelvraat,l de lemming en nog veel meer.

Met mooie tekeningen van de dieren.

(hardcover, 137p)

Leeftijd: 9 tot 12 jaar

Kersenhemel
Kersenhemel

Jef Aerts & Sanne te Loo · alles van deze auteur 

€ 18.50

Sommige vrienden zijn veel meer dan vrienden.

Ze groeien als tweelingkersen aan hetzelfde steeltje.

Een prentenboek (leeftijd 5 tot 8 jaar) met een bijzonder verhaal over de vriendschap van Adin en Dina. Samen plukken ze kersen, planten overal kersenpitten - maar als Adin's moeder weer naar de stad trekt zien Adin en Dina elkaar niet meer en wordt het leven grauw. Als de lente aanbreekt zien ze elkaar weer.

Een heerlijk sfeervol verhaal, mooi geïllustreerd, over vriendschap.

(hardcover, genaaid, 46p)