menu
 winkelmandje 

ABC Actueel

Nieuws en aanbiedingen

De Nieuwe Zeven

De allernieuwste bij ABC Boekenservice

Vrije Opvoedkunst - Lente 2019
Vrije Opvoedkunst - Lente 2019

€ 7.95

Het lentenummer, goedgevuld met 68 kleurige pagina's. In dit nummer onder meer:

Frans Lutters en anderen over 100 jaar vrijeschoolonderwijs; Hans Nijnens over pedagogische euritmie; een gesprek met oud-vrijeschoolleerling Ewoud Sanders; een toespraak van Rudolf Steiner; Emil Molt en het begin van de Vrije School, aandacht voor kinderboeken, knutselideeën en meer.

De vier ethers
De vier ethers
Over de etherleer van Rudolf Steiner

Ernst Marti · alles van deze auteur 

€ 16.00

Dit boekje, al sinds lang in verschillende talen uitgegeven, is een beknopte inleiding over de vier etherkrachten (klank- of chemische ether, levensether, lichtether, warmte-ether). Op basis van de vele, maar altijd afzonderlijke uitlatingen van Rudolf Steiner geeft dit boekje de mogelijkheid te ontdekken wat etherkrachten zijn en wat hun betekenis voor mens, dier en plant is.

(paperback, 77p)

Een tuin voor bijen en vlinders
Een tuin voor bijen en vlinders
101 tips om nuttige insecten te helpen

Albert Vliegenthart · alles van deze auteur 

€ 21.49    ‹  geen verzendkosten!   

Een inspirerend boek voor wie in eigen tuin wil bijdragen aan het behoud van vlinders en insecten. Met veel informatie over vlinders (de auteur is betrokken bij de Vlinderstichting), over planten en bloemen die vlinders of bijen aantrekken, en over wat je kunt doen (of beter kunt laten) om 'gastvrij' te zijn. Met een veelheid aan praktische informatie en interessante weetjes, en met honderden kleurenfoto's.

(paperback met flappen, 158p)

Van tuin tot taart
Van tuin tot taart
Inspiratie uit de moestuin

Elke Bucheler · alles van deze auteur 

€ 9.90

Taarten bakken met groente, fruit, kruiden en bloemen uit eigen tuin. de schrijfster vertelt aanstekelijk over haar ervaringen, geeft informatie over de verschillende ingrediënten en recepten van haar favoriete taarten.

Met vele foto's in kleur.

(hardcover, 160p) Van 24,99 voor 7,90

1000 Vogels
1000 Vogels

Sarah Hoggett · alles van deze auteur 

€ 12.50

Prachtige uitgave op groot formaat waarin 1000 vogels worden getoond en beschreven. Elke soort wordt beschreven en getoond in prachtige afbeeldingen gemaakt door ornithologische kunstenaars.

(hardcover, 288p, met vele afb. in kleur)

Van 27,50 voor 12,50

De bijen en de mensen
De bijen en de mensen

Janneke Rosenbrand · alles van deze auteur 

€ 17.50

Een sprookje, naar een verhaal van Bert Voorhoeve, over de mensen en de bijen. De mensen vergeten geleidelijk wat de bijen allemaal voor hen doen. Maar het dochtertje van de imker krijgt een bijzondere droom en vindt iets om iedereen weer blij te maken: de bijen en de mensen.

Sfeervol geïllustreerd sprookje waarin ook wordt verteld wat de bijen voor mens en natuur betekenen.

(prentenboek, 32p) Kleuterleeftijd

Elfjes in de achtertuin
Elfjes in de achtertuin

Phoebe Wahl · alles van deze auteur 

€ 14.95

Een prentenboek om voor te lezen en om op elke pagina te ontdekken waar de elfjes, kabouters en andere wezentjes te vinden zijn. Op de bloemen in de tuin, achter de paddestoel, in de vacht van de hond, 's avonds in het bos: overal zijn ze - als je maar goed kijkt!

(hardcover, 32p. Kleuterleeftijd