home ABC Antroposofie

Natuur

Wat buiten leeft, groeit, is en wordt

55 boeken, 1-30 getoond op pagina 1/2

12 » 

Achtergronden van de olieramp

Achtergronden van de olieramp
Gesprekken met natuurwezens

€ 14.00

Al een aantal jaar zijn Verena Staël von Holstein en Wolfgang Weirauch in gesprek met verschillende natuurwezens. Deze gesprekken hebben in Duitsland en andere landen al tot tientallen publicaties geleid. In deze uitgave spreken verschillende natuurwezens zich uit over de achtergronden van de enorme olieramp die zich in 2010 in de Golf van Mexico voltrok. Daarmee doen ze ook een appel aan de mens om tot een nieuw inzicht te komen in en een nieuwe verhouding te scheppen tot de aarde en al wat op aarde leeft.

(paperback, 108 pagina’s)

Beelden van energie

Beelden van energie
Chromatograhy

J. Bakker en A. Bakker-Misset

€ 9.90

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.

(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90

De golvende dierenriem

De golvende dierenriem
Van uur tot uur, het hele jaar door

Liesbeth Bisterbosch

€ 17.50

Een draaibare sterrenkaart die de golvende beweging van de dierenriem in beeld brengt, met brochure (32p) met overzichts- en detailafbeeldingen in kleur, met beknopte toelichting.

Boomklever & Grote bonte specht

Boomklever & Grote bonte specht

Wolter Bos » meer van deze auteur »

€ 9.75

Een speciaal boekje, in eigen beheer uitgegeven en met kleurige tekeningen van Barbara Hanneder. Een beschrijving van de Boomklever én de Grote bonte specht. De overeenkomsten, de verschillen. Een uitnodiging om heel goed te leren waarnemen, over uiterlijk, beweging, gedrag en zang beide. Ook in dit boekje laten schrijver en illustratrice zien hoe de fascinatie voor het kleine groots kan zijn.

(Paperback, 12 x 12 cm, 46 pagina’s)

Waarnemen - wat een vreugde!

Waarnemen - wat een vreugde!

Wolter Bos » meer van deze auteur »

€ 10.00

Waarnemen verbindt ons met de wereld. Dat wat we waarnemen kan ons met vreugde vervullen. Betekent ons waarnemen ook iets voor datgene dat we waarnemen?

Wolter Bos schreef (met als basis een voordracht die hij hierover hield) een inspirerend betoog.

(paperback, 40 pagina´s)

Metgezelplanten

Metgezelplanten
En hoe je ze kunt gebruiken

Helen Philbrick & Richard B. Gregg

€ 16.50

Sommige planten doen het heel goed ’samen’: ze gedijen in elkaars nabijheid, andere planten kun je beter maar niet in elkaars buurt plaatsen. In dit praktische boekje vind je hoe planten elkaar en hun omgeving beïnvloeden, wat gunstige combinaties van planten zijn en meer.

(paperback, 102 pagina’s)

Dichterbij de bij

Dichterbij de bij
Op weg naar natuurlijk imkeren

Alma Huisken

€ 24.50  ‹ geen verzendkosten!

Dichter bij de bij is het fascinerende bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, bio-tuinier en -imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: het is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit.

(Paperback, 383 pagina’s)

De mens tussen aarde en kosmos

De mens tussen aarde en kosmos
Leven en werken met de kosmische krachten

Guurtje Kieft » meer van deze auteur »

€ 19.50

De mens is middelaar tussen aarde en kosmos. Hoe de mens deze rol bewust en actief kan vervullen, daarover handelt deze uitgave. De auteur beschrijft de kosmische scheppende krachten en de wijze waarop de mens de aarde kan verzorgen en bovendien zodanig voorbereiden dat de nieuwe Christus-natuurwezens zich kunnen ontwikkelen. Ook de kosmische ritmen en hun invloed op de plantenwereld worden beschreven, het werken met mest en compost en de kwaliteit van onze voeding.

(hardcover, 194p)

Wat onkruid ons kan vertellen

Wat onkruid ons kan vertellen

Ehrenfried E. Pfeiffer

€ 16.50

Wat is onkruid? Onkruid bestaat alleen in de ogen van de mens. Maar wat kan onkruid ons vertellen als we het met interesse gaan bekijken? Wat vertelt onkruid ons, over de grond, over onszelf?

Ehrenfried Pfeiffer was een van de pioniers van de biologisch-dynamische landbouw. Zijn kennis van de plantenwereld was gebaseerd op tientallen jaren van (geesteswetenschappelijk) onderzoek. (paperback, 110 pagina’s, met afb. in ZW)

Houden van de aarde

Houden van de aarde

Michiel Rietveld » meer van deze auteur »

€ 19.90

Wij leven niet alleen van en op de aarde - maar zullen de aarde ook moeten verzorgen. Ieder levend wezen heeft immers verzorging nodig. Michiel Rietveld beschrijft vanuit zijn lange en rijke ervaring wat de aarde nodig heeft en wat, bijvoorbeeld in de biologische en biologisch-dynamische landbouw, voor de aarde gedaan wordt. Daarbij is de inhoud van de Landbouwcursus van Rudolf Steiner zijn leidraad maar zó dat wordt beschreven hoe deze voor een grote kring, van boeren tot beleidsmakers, vruchtbaar kan zijn.

(paperback, 252 pagina’s)

Planten waarnemen

Planten waarnemen
Over de invloed van elementenwezens op het leven van planten

R. van Romunde

€ 12.50

Soms is een klein boekje van GROTE waarde. Dick van Romunde, deskundige bij uitstek, beschrijft in dit kleine boekje helder en concreet hoe je de plantenwereld en de krachten en wezens die daar werkzaam zijn werkelijk, waarnemend, leert kennen.

(paperback, 72 pagina’s)

De wilde stad

De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen

Jo Schofield » meer van deze auteur »

€ 14.95

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken.

Daarbij helpt dit boek!

(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het bos boek

Het bos boek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met een tak

Jo Schofield » meer van deze auteur »

€ 14.95

Een aanstekelijk boek met tientallen ideeën over wat je allemaal kunt doen met takken en ander materiaal. Een vuurtje maken of een hut, maar ook een toverstaf, stokdier of een bosmonster. Je kunt houtskoolpennen maken, een halsketting of een lantaarn, je kunt er spelletjes mee doen (spoorzoeken, ringwerpen, ...) een zonnewijzer maken of je kunt er muziek mee maken. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s en met korte, duidelijke beschrijvingen.

Kinderen vanaf ca 6 jaar kunnen er, onder begeleiding, heerlijk mee aan de slag, bevat ook ideeën voor oudere kinderen.

(genaaid, in soepele band, 128 pagina’s)

Het slecht weer boek

Het slecht weer boek

Jo Schofield » meer van deze auteur »

€ 14.95

Een bonte stoet van ideeën over wat je buiten allemaal kunt, ook als het slecht weer is. Schilderen met modder, een waterbaan maken, ijsmozaïeken maken, regensilhouetten en nog veel meer.

Met ideeën voor winderige dagen, regendagen, dagen met sneeuw en dagen met ijs.

(gebonden in softcover, 128 pagina’s, met vele kleurenillustraties)

Biodynamisch tuinieren

Biodynamisch tuinieren
Smaakvol & voedzaam

Hilary Wright

€ 24.50  ‹ geen verzendkosten!

Een enthousiasmerende, vlotte en toch uitgebreide beschrijving van het biologisch-dynamisch (hier genoemd) ´biodynamisch' tuinieren. Met een heldere inleiding, hoofdstukken over de ritmes in de natuur, de invloed van de dierenriem, de preparaten, composteren en het tegengaan van ziekten en plagen. Vervolgens praktische aanwijzingen voor de groenten- en siertuin en het bereiden van voeding.

(Genaaid in buigzame band, met vele kleurenfoto´s, 144p)

Roofvogels & uilen

Roofvogels & uilen
Hun leefwijze, voedsel en jachtmethoden

Henk van den Brink

€ 6.99

Hoe leven roofvogels, wat is het verschil tussen uilen en roofvogels, wat eten zij, hoe vangen ze hun prooi - en nog veel meer komt er in dit mooi geïllustreerde boek aan bod.

(groot formaat, hardcover, genaaid, 144p)

Lekker landschap

Lekker landschap
Smullen van bos en veld

Michiel Bussink

€ 7.90

Een inspirerend boek over 'wildplukken'. Wat kun je in de vrije natuur vinden, wanneer, en wat kun je met de 'oogst' doen?

Met foto's, vele tips, recepten.

Paperback, 195p / Van 19,95 voor 7,90

De goudvink

De goudvink

Achilles Cools

€ 19.99

Een met deskundigheid en liefde geschreven monografie over de goudvink. De auteur heeft de goudvink jarenlang in zijn eigen achtertuin geobserveerd en probeerde daarbij ook de wereld door de ogen van de goudvink te bekijken.

Softback, 192p.

Eetbare planten, bloemen & zaden

Eetbare planten, bloemen & zaden
Uit de vrije natuur

François Couplan

€ 14.95

Een beschrijving van circa 50 eetbare planten, bloemen en zaden zoals die in het wild (of in de tuin) gevonden kunnen worden. De planten worden beschreven en er wordt aangegeven op welke manier ze te gebruiken zijn, eventueel ook welke werking ze hebben op de gezondheid. Het boek bevat kleurenfoto

Pierre-Joseph Redouté

Pierre-Joseph Redouté
Botanisch tekenaar voor het Franse hof

Terry van Druten » meer van deze auteur »

€ 12.50

Een mooie uitgave over deze bekende botanisch tekenaar, met enkele artikelen over zijn leven, zijn wetenschappelijke werk, en zijn voornaamste opdrachtgever keizerin Joséphine Napoleon. En natuurlijk met heel veel afbeeldingen van zijn werk.

(paperback, groot formaat, 167p) Van 27,95 voor 12,50.

(NB: de tekst met extra informatie is er alleen in het Engels, het boek is Nederlandstalig)

Water weet het antwoord

Water weet het antwoord

Masaru Emoto

€ 17.50

Het interessante en nieuwsgierig makende verhaal van Masura Emoto, die uitgebreid onderzoek deed naar water: met zijn foto's van waterkristallen laat hij zien hoe water beïnvloed wordt door positieve gedachten, muziek e.d. - maar ook door lawaai of negatieve gedachten.

(Paperback, genaaid, met kleurenfoto's, 159p)

Kustleven

Kustleven
In Europa

Bob Gibbons

€ 2.99

Handzame pocket voor het leren (her)kennen van wat je aan het strand vinden kan: zeewieren, schelpen, weekdieren, zeesterren en meer.

Korte beschrijvingen, met vindplaats en kleurenafbeelding.

(pocket, 104 pagina’s)

Het verloren boek van de honingbij

Het verloren boek van de honingbij

Jan Goedkoop

€ 22.50  ‹ geen verzendkosten!

Dit boek ontstond uit het voornemen van een bijenhoudende grootvader om iets te schrijven over de bijen, bedoeld voor zijn kleinkinderen. Het werd ’een onsje meer’. Het bevat verhalen over bijen, voor jonge kinderen, voor iets oudere kinderen die helpen bij het bijen houden en tot slot nog een deel met verhalen over bijen en imkers.

Zo is dit boek een boek ’voor kinderen van alle leeftijd’ geworden dat veel vertelt over de bijen en dat de liefde voor de natuur en de schepping aanmoedigt.

(paperback, 132 pagina’s, met illustraties in kleur)

Atrium vogelgids

Atrium vogelgids

Peter Goodfellow

€ 7.99

Sta je aan het begin de wereld van de vogels te ontdekken en te proberen te herkennen welke vogels je ziet en hoort? dan helpt deze gids je goed op weg. Met kleurenfoto’s, aandacht voor bijzondere kenmerken, kaartjes van verspreidingsgebied, winterkleed en zomerkleed en veel meer, is deze gids geschikt om de meest voorkomende soorten in ons land te leren herkennen.

(paperback, 160 pagina’s)

Welke giftige plant is dat?

Welke giftige plant is dat?
170 giftige planten eenvoudig determineren

Wolfgang Hensel

€ 3.90

Giftige planten herkennen is van belang nu steeds meer mensen eetbare planten en kruiden uit de natuur gebruiken. Dit is een heel handzaam en helder gidsje, met een handig kleursysteem om snel te zoeken.

(pocketformaat, genaaid, 125 pagina’s, met vele kleurenfoto’s)

Weersverschijnselen

Weersverschijnselen
Wonderen van het weer gezien vanaf ruimte en aarde

Gordon Higgins

€ 9.90

Een kloek boek (gebonden, 256 pagina’s) met honderden kleurenfoto’s van bijzondere weersverschijnselen. Een deel van de foto’s is gefotografeerd vanuit de ruimte. In korte beschrijvingen bij de foto’s wordt uitleg gegeven over de verschillende weersverschijnselen en hun oorzaak. Een prachtig boek!

Van 29,95 voor 9,90

Geef dieren een (t)huis

Geef dieren een (t)huis
In je tuin of op je balkon

Helga Hofmann

€ 7.90

Een kleurige en praktische uitgave om in de tuin of op het balkon gastvrije plekjes voor dieren aan te leggen - door of te maken. Met achtergrondinformatie over de gewoonten van allerlei dieren. Richt je tuin in met bepaalde planten en maak, met behulp van bouwtekeningen, vriendelijke plekjes voor bijvoorbeeld vlinders, bijen, vogels of vleermuizen.

(paperback, 128p, met vele afb. in kleur) Van 16,99 voor 7,90

De verborgen wereld van vogels

De verborgen wereld van vogels

Peter Holden

€ 7.90

Dit boek biedt een beschrijving van hoe vogels leven, van het ei tot aan de dood. Hoe bouwen zij hun nest, hoe planten zij zich voort, welk sociaal gedrag vertonen ze, hoe verloopt de vogeltrek, welke invloed hebben weer en klimaat - en nog veel meer. Voor beginnende en gevorderde vogelaars biedt dit boek véél informatie die in gewone vogelgidsen niet te vinden is. Met ruim honderd kleurenfoto’s.

(paperback, 256 pagina’s) Van 19,95 voor 7,90

Het BomenBloemenBeestenBuitenboek

Het BomenBloemenBeestenBuitenboek
Van Karsten & Roos

Annet Huizing & Margot Westermann

€ 14.95

Een enthousiasmerend en origineel boek met zeven verhaaltjes uit de natuur, doedingen en wetenswaardigheden uit de natuur. Kikkers, paardebloemen, hommels en andere dicht-bij-huis natuur komen aan bod en laten je vol nieuwsgierigheid kijken en beleven.

(Gebonden, 40 pagina’s, volledig in kleur geïllustreerd). Voor kinderen van vijf jaar en ouder.

Geïllustreerde fossielen encyclopedie

Geïllustreerde fossielen encyclopedie

Martin Ivanov

€ 9.99

De geschiedenis van de aarde, en het leven op aarde, is neergeslagen in fossielen - die resten van planten en dieren bevatten. In deze uitgave, in categorieën verdeeld, 650 fossielen getoond in prachtige kleurenfoto's, die de ontwikkeling van o.m. planten, dieren, geleedpotigen, weekdieren en meer in beeld brengen.

(hardcover, genaaid, met 650 kleurenfoto's)

12 » 

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  privacy  ·  klantenservice  ·  home