home ABC Antroposofie

Afgeprijsde kunstboeken

uitverkoop

50 boeken, 1-30 getoond op pagina 1/2

12 » 

Egyptische kunst

Egyptische kunst
Visual Encyclopedia of Art

€ 9.99

Een fotoboek over de Egyptische kunst met bijschriften in vier talen. Kleurenfoto's van kunstwerken vanaf de prehistorie tot aan het begin van de Christelijke jaartelling.

(Paperback, 352 p.)

Inferno - hel

Inferno - hel

Dante Alighieri

€ 5.00

Het deel 'Inferno', de hel, uit de Divina Commedia, vertaald in het oorspronkelijke rijmschema van Dante. Met uitgebreid commentaar en toelichting.

(paperback, 309p)

James McNeill Whistler

James McNeill Whistler

Anoniem » meer van deze auteur »

€ 4.50

Buitengewoon vriendelijk geprijsd: gebonden uitgave met 60 werken in kleur van de Amerikaanse 19e eeuwse schilder James McNeill Whistler. De uitgave (ca 24 x 24 cm, gebonden) bevat afbeeldingen van zijn belangrijkste werken en een levensbeschrijving.

(Gebonden, 80 pagina’s)

Toulouse Lautrec

Toulouse Lautrec

Anoniem » meer van deze auteur »

€ 4.50

Buitengewoon vriendelijk geprijsd: mooi geďllustreerd gebonden boek (formaat ca 30 x 30 cm) over het leven en het werk van de bekende schilder Toulouse Lautrec. Met ruim 60 werken in kleur afgebeeld.

(gebonden, 80 pagina’s)

Rubens, Van Dijck & Jordaens

Rubens, Van Dijck & Jordaens
Vlaamse schilders uit de Hermitage

Natalja Babina (e.a.)

€ 12.50

Prachtige uitgave bij de gelijknamige tentoonstelling van 2011 met hoogtepunten uit de Vlaamse schilderkunst, grotendeels uit de collectie die door Catharina de grote in de 18e eeuw werd verzameld. Met veel werken van Rubens, Van Dijck en Jordaens, begeleidende artikelen van verschillende auteurs en natuurlijk: heel veel prachtige afbeeldingen in kleur.

Paperback met flappen, groot formaat.

Van 39,95 voor 12,50

Aristoteles

Aristoteles

Jonathan Barnes

€ 5.00

Een inleiding in het leven en denken van Aristoteles

(serie: Kopstukken van de filosofie)

(160 pagina’s)

Van 12,50 voor 5,00

Anders omgaan met bouwen

Anders omgaan met bouwen
Organische architectuur voor nu en later

Kenneth Bayes

€ 3.90

De vormenwereld van de architectuur werkt in op de mens. De organische architectuur gaat uit van dit besef en probeert ’weldadig werkende vormen’ te scheppen.

Dit boekje biedt een inleiding tot de organische architectuur.

(120 pagina’s, vele foto’s en tekeningen in zwartwit)

VAN 9,00 VOOR 3,25

De Apocalyps van Max Beckmann

De Apocalyps van Max Beckmann
Litho’s in ballingschap gemaakt

Max Beckmann

€ 5.00

Max Beckmann (1884-1950), de Duitse expressionistische kunstenaar, maakte in 1941 en 1942 een serie litho’s bij het laatste bijbelboek, de Apocalyps of Openbaring van Johannes. Sinds 1937 woonde hij in ballingschap in Amsterdam. De nazi’s hadden in dat jaar zijn werk tot `entartete Kunst’ verklaard. Midden in de oorlog kreeg hij van een relatie in Frankfurt de opdracht voor dit werk. Doel was een geďllustreerd boek in een kleine oplage uit te brengen met deze bijbeltekst, door het werken met juist déze kunstenaar een uiterst hachelijke onderneming. In 2002 werden de allereerste door Beckmann met de hand ingekleurde, verloren gewaande litho’s teruggevonden. Ze vormen de basis in dit boek, dat verder in een aantal artikelen ingaat op het ontstaan, de achtergronden en de inhoud van de serie litho’s.

Inca’s

Inca’s
Capac hucha

Edward de Bock

€ 9.90

Prachtige uitgave over de cultuur van de Inca’s, met de nadruk op hun religieuze wereldbeeld waarin het offeren van mensen een belangrijke plaats had. Welk wereldbeeld zat daar achter, wat was de betekenis van de vooroudercultuur en welke verbinding bestond er in de religie met de kosmos?

Prachtig geďllustreerd, groot formaat, gebonden, 173 pagina’s

Van 33,00 voor 9,90

James Ensor

James Ensor
Universum van een fantast

Saskia de Bodt

€ 22.50  ‹ geen verzendkosten!

Uitgave op groot formaat, verschenen ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Haags Gemeentemusuem in 2011. Met artikelen van Saskia de Bodt en anderen en met vele tekeningen en schilderijen.

Allerlaatste exemplaren.

(gebonden, 237 pagina’s)

Perzië

Perzië
Dertig eeuwen kunst & cultuur

Vincent Boele (e.a.)

€ 6.90

Smakelijke, goed verzorgde uitgave (genaaid, gebonden, volledig in kleur) die naast ruim 200 kleurenillustraties, 9 artikelen over verschillende facetten van de Perzische culturele geschiedenis bevat.

(gebonden, 127 pagina’s) Van 19,90 voor 6,90

Oskar Kokoschka

Oskar Kokoschka
Mensen en beesten

Beatrice von Bormann e.a.

€ 12.50

Prachtige uitgave naar aanleiding van de Kokoschka-tentoonstelling in Boijmans Van Beuningen in 2013. 140 schilderijen en tekeningen van de kunstenaar, in kleur afgebeeld, met veel portretten, van mensen en dieren.

Met drie artikelen over de kunstenaar en zijn werk.

(Paperback, groot formaat, 215p) Van 34,95 voor 12,50

De Firma Brueghel

De Firma Brueghel

Peter van den Brink

€ 7.90

Het werk van Brueghel (de Oude en de Jonge) kent veel, soms nagenoeg identieke werken. Veel van die werken stammen van Brueghel de Oude en werden later door Brueghel de Jonge, maar ook in diens atelier door anderen, gekopieerd. De Firma Brueghel onderzoekt de vraag hoe dit in zijn werk ging, toont en bespreekt de verschillende varianten en gaat in het algemeen in op de vraag naar het kopiëren zoals dat vroeger in de schilderkunst gebruikelijk was.

(Paperback, groot formaat, 190 pagina’s) Van 28,90 voor 7,90

Rembrandt / Caravaggio

Rembrandt / Caravaggio

Duncan Bull (red.)

€ 8.25

Mooie uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling in 2006 in het Rijksmuseum. Werken en thema’s van de twee grote schilders worden in relatie tot elkaar gebracht, ook aan de hand van details. Met vier artikelen van kunsthistorici en natuurlijk met vele mooie kleurenafbeeldingen.

(Paperback, groot formaat, 208 pagina’s) VAN 21,90 VOOR 8,25

Meesters uit het Mauritshuis

Meesters uit het Mauritshuis

Quentin Buvelot

€ 5.00

Een buitenkansje: verzorgde uitgave op A4-formaat met 100 topwerken uit het Mauritshuis in kleur getoond, en kort per schilderij toegelicht. Daaronder veel werken van bekende schilders als Gerrit Dou, Avercamp, Rembrandt, Holbein, Van Dyck, Frans Hals, Rubens, Saenredam en ander Hollandse en Vlaamse meesters.

Softcover, genaaid, 111 pagina's met ca 100 kleurenafbeeldingen.

Van 19,95 voor 5,00

Beschermheiligen in de Lage Landen

Beschermheiligen in de Lage Landen

Jo Claes » meer van deze auteur »

€ 9.90

Bij dreigende problemen of nakend gevaar bieden de beschermheiligen mogelijk redding voor de katholieke gelovigen. Vele heiligen hebben bepaalde specialismen. Zo is Christophorus de behoeder tegen reisgevaren, en Antonius van Padua wordt aangeroepen wanneer men iets is verloren. En de verschillende beroepsgroepen genieten de voorspraak van hun eigen heiligen, in de hemelse hofhouding van de Heer.

Prachtig geďllustreerde uitgave met vele afbeeldingen in kleur en ZW met vele wetenswaardigheden over heiligen. (paperback, 381 pagina’s)

De vele gedaantes van Maria

De vele gedaantes van Maria

Jo Claes » meer van deze auteur »

€ 7.90

Een kloeke gebonden en rijk geïllustreerde uitgave die een ruim overzicht geeft van de vele manieren waarop Maria is uitgebeeld in de kunst van de Lage Landen. In de loop der tijden is Maria afgebeeld in verschillende houdingen, zittend, geknield, liggend of staand, met verschillende personen, dieren of voorwerpen, en geschilderd, op gebrandschilderde vensters, gebeeldhouwd, in reliëf enzovoort. Dit boek toont en beschrijft 500 Maria-beeltenissen (in kleur).

(Gebonden uitgave, 423 pagina’s, met register) Van € 34,50 voor € 7,90

Sanctorum

Sanctorum
Heiligen herkennen

Jo Claes » meer van deze auteur »

€ 9.90

Een naslagwerk, vooral bedoeld om heiligen te kunnen herkennen. Dat gebeurt op basis van de attributen waarmee heiligen worden afgebeeld (schilderingen, vensters, beelden e.d.). Deze uitgave bevat de beschrijvingen -met vele illustraties in kleur- van 500 heiligen, zaligen, aartsvaders, martelaars e.d.

(paperback, 296 pagina’s) Van 29,90 voor 9,90

De Twaalf

De Twaalf
Apocriefe verhalen over de apostelen

Jo Claes (e.a.)

€ 7.90

Wat gebeurde er met de twaalf apostelen na Hemelvaart? Deels weten wij daarover via de Handelingen van de apostelen. Een heel ander deel is in deze bundel verzameld: verhalen over de lotgevallen van de apostelen zoals die eeuwenlang in de volkscultuur hebben voortgeleefd. Deze verhalen worden geïllustreerd met kleurrijke afbeeldingen van altaarstukken glasvensters en relikwieën.

(paperback 267 pagina’s) Van 1990 voor 790

De Bundi muurschilderingen in Rajasthan

De Bundi muurschilderingen in Rajasthan
Onbekende kunstschatten

Milo Cleveland Beach

€ 29.90  ‹ geen verzendkosten!

Een bijzondere en prachtig verzorgde uitgave op extra groot formaat die een rijk beeld geeft van de rijkdom aan muurschilderingen in de Bundi-paleizen van Rajasthan in India. Met honderden vaak paginagrote afbeeldingen van de wandschilderingen, in geheel of in detail, die een fascinerende, voor ons vreemde cultuur tonen.

(linnen band met stofomslag, genaaid, 251p) Van 65,00 voor 29,90

LAATSTE EXEMPLAREN

De romantische ziel

De romantische ziel
Schilderkunst uit de Nederlandse en Russische romantiek

Terry van Druten » meer van deze auteur »

€ 7.99

Prachtige uitgave met werken uit de romantiek van Russische en Nederlandse schilders (catalogus bij de tentoonstelling van 2014 in het Teylers Museum.. Met enkele begeleidende teksten, biografieën van de schilders en natuurlijk met de werken in kleur.

(paperback, groot formaat, 176p)

Van 29,50 voor 7,99

Pierre-Joseph Redouté

Pierre-Joseph Redouté
Botanisch tekenaar voor het Franse hof

Terry van Druten » meer van deze auteur »

€ 12.50

Een mooie uitgave over deze bekende botanisch tekenaar, met enkele artikelen over zijn leven, zijn wetenschappelijke werk, en zijn voornaamste opdrachtgever keizerin Joséphine Napoleon. En natuurlijk met heel veel afbeeldingen van zijn werk.

(paperback, groot formaat, 167p) Van 27,95 voor 12,50.

(NB: de tekst met extra informatie is er alleen in het Engels, het boek is Nederlandstalig)

Precolumbiaanse meesterwerken

Precolumbiaanse meesterwerken
Uit de verzameling Janssen-Arts

Genevieve Le Forte

€ 9.90

Dit boek bevat een overstelpende hoeveelheid foto's van voorwerpen uit de precolumbiaanse kunst; een lust voor het oog. Daarnaast enkele artikelen over o.a. De inheemse volkeren van Noord-Amerika; De Maya; De Olmeken en de Xochipala en meer.

"De lezers worden binnengeleid in een onbekende, maar eindeloos fascinerende en mysterieuze wereld, waar ze naast uitgelezen kunstwerken van de grote beschavingen (Olmeken, Maya, Azteken, Inca) ook voorwerpen van minder bekende culturen kunnen leren kennen, die evenzeer getuigen van de wonderbaarlijke virtuositeit van de precolumbiaanse kunstenaars."

paperback met flappen, groot formaat, genaaid, 401p

Van 29,95 voor 9,90

Schilderijen I

Schilderijen I
Nederlandse periode 1881-1885

Vincent van Gogh » meer van deze auteur »

€ 12.50

In deze uitgave worden 40 van de 200 schilderijen die het Van Gogh Museum van Vincent van Gogh bezit, besproken en getoond. het gaat om de vroegste schilderijen, gemaakt in Nederland in de periode van 1881 tot 1885. Ze laten zien hoe van Gogh begon en zich als schilder ontwikkelde.

Gebonden, 251 pagina´s, met afb. in kleur en zwartwit, van 44,95 voor 12,50

Laatste exemplaren (uitgave is niet meer na te bestellen)

Van Afra tot de Zevenslapers

Van Afra tot de Zevenslapers

Louis Goosen

€ 7.90

Heiligen uit Oost en West: hun leven, de legendevorming, de verering en hun aanwezigheid in de kunsten. Een lexicon met beschrijvingen en vele illustraties in zwartwit.

(paperback, 336 pagina’s)

Van € 29,90 voor € 7,90

De gulden snede

De gulden snede

C.J. Snijders & M. Gout

€ 5.00

De gulden snede is een verhouding die we, als we ernaar zoeken, overal in de natuur en in de kunst tegenkomen. Kent men de gulden snede dan ziet men deze terug in bijvoorbeeld bloemen, boomtakken, zeekrabben en schelpen; maar evenzeer in architectuur, beeldhouwkunst en muziek.

In dit bijzondere boekje, voorzien van illustraties in kleur en zwartwit, wordt nader ingegaan op de gulden snede en op geometrische figuren, en wordt beschreven hoe de gulden snede sinds mensenheugenis op vele gebieden is toegepast.

(gebonden, 92 pagina’s) VAN 16,95 VOOR 3,90

Precolumbiaanse meesterwerken

Precolumbiaanse meesterwerken

Gillet Griffin (e.a.)

€ 9.90

Een geweldig mooie uitgave, barstensvol geïllustreerd met een grote verscheidenheid aan precolumbiaanse vondsten uit Zuid- en Midden-Amerika. Op elke pagina afbeeldingen van beelden en beeldjes, aardewerk, doeken en andere voorwerpen, gouden voorwerpen en veel meer. Uit de cultuur van onder meer de Azteken, Olmeken, Inca, Maya. Met begeleidende artikelen over de verschillende volken en culturen.

Paperback, genaaid, 401 pagina’s. Van 29,95 voor 9,90

Meer Vermeer

Meer Vermeer
Leven en werk van een meesterschilder

Jasper Henderson

€ 4.75

Dit fraai vormgegeven boek bevat een korte biografie en kleurenreproducties van de belangrijkste schilderijen met een toegankelijk geschreven uitleg. Zakformaat (paperback, 95 pagina’s)

De grote ogen van Kees van Dongen

De grote ogen van Kees van Dongen

Anita Hopmans

€ 12.50

De catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in Boijmans van Beuningen. Met al zijn belangrijke werken. Met een beschrijving van zijn leven en zijn ontwikkeling als kunstenaar, en met beeldmateriaal (foto's, affiches e.d.)

Paperback, groot formaat, 223p

Van 34,95 voor 12,50

(LAATSTE EXEMPLAREN)

De laatste Caravaggio

De laatste Caravaggio

Guus van den Hout

€ 5.00

De laatste Caravaggio. Geschilderd in 1610, het jaar waarin hij stierf. Nooit tentoongesteld.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling van het laatste schilderij van Caravaggio (1571-1610) in het Rembrandthuis te Amsterdam in de winter van 2010-2011, verschijnt deze rijk geïllustreerde catalogus onder redactie van Bert Treffers & Guus van den Hout. Dr. Bert Treffers, kunsthistoricus en emeritus staflid van het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome, gaat in het boek in op wie Caravaggio was. Hij nuanceert de mythevorming rondom deze controversiële kunstenaar. Ook gaat hij in op de iconografische betekenis van dit laatste werk van Caravaggio en werpt hij een nieuw licht op de betekenis ervan.

(Paperback, afbeeldingen in kleur, 71 pagina’s)

12 » 

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  privacy  ·  klantenservice  ·  home