home ABC Antroposofie

Leesboeken voor 6 tot 9 jaar

Lezen en voorlezen

78 boeken, 1-30 getoond op pagina 1/3

123 » 

Bims en Boems

Bims en Boems

Antoinette Baker

€ 13.90

Het verhaal over twee trollen die een fijne plek vinden om de winter in door te brengen. Al gauw krijgen ze veel bezoek en maken ze allerlei vermakelijke gebeurtenissen mee.

Voorlezen voor ca 7 jaar.

(hardcover, 116 pagina's)

De Vos en de Ster

De Vos en de Ster

Coralie Bickford-Smith

€ 18.50

Als Ster niet meer straalt, gaat Vos op zoek naar zijn verre vriend aan de hemel. Het is het begin van een tocht die naar een nieuwe wereld voert.

Een bekroond kinderboek, vertaald door Jan Rot over het overwinnen van moeilijkheden en het verleggen van je eigen grenzen. Met bijzondere tekeningen die de beknopte tekst mooi aanvullen.

(Hardcover, gebonden, 64 pagina's) Leeftijd: 5+

Olga da Polga

Olga da Polga
Eén kleine cavia en heel veel trammelant

Michael Bond

€ 22.50  ‹ geen verzendkosten!

Een fantasievol boek over de avonturen van een kleine cavia, Olga da polga, die door de familie Zaagsel is gekocht en nieuwe vrienden maakt met een kat, een egel en een schildpad.

Olga is bepaald niet op haar mondje gevallen en heeft altijd het hoogste woord. Ze geniet van de aandacht als ze haar vrienden overspoelt met een bonte reeks van avontuurlijke verhalen. Zou dat allemaal waar zijn?

(hardcover, genaaid, 176p, vol illustraties in kleur) Leeftijd: 6+

Zomer in het Grote Bos

Zomer in het Grote Bos

Ulf Stark en Eva Eriksson

€ 18.50

Een heerlijk (voor)leesboek met korte hoofdstukken om bijvoorbeeld voor het slapen gaan te vertellen. Avonturen van de dieren en kabouter Tomte in het Grote Bos. De zomer komt eraan en middenin de zomer is er een groot feest! Maar een flinke zomerstorm dreigt roet in het eten te gooien!

(gebonden, groot formaat, 128 pagina

Het bijenboekje

Het bijenboekje

Jakob Streit » meer van deze auteur »

€ 12.90

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 pagina

Koet en Hoen

Koet en Hoen

Mariëtte Aerts » meer van deze auteur »

€ 4.50

Koet en Hoen, twee watervogels gaan op vakantie en ontmoeten op een eiland veel nieuwe vrienden. Met die vrienden maken ze van alles mee. Als ze terugkeren nemen ze een van hun nieuwe vrienden mee naar huis.

In de kleine gesprekjes en gebeurtenissen in dit verhaal zit veel humor maar ook ontroering en ernst.

(gebonden, met zwartwit tekeningen, 104 pagina’s) Leeftijd: ca 8 jaar

Nujan en de geheimzinnige steen

Nujan en de geheimzinnige steen

Martina Altmann

€ 5.00

Nujan is een boomling, een boomwezen dat hoort bij een jonge beuk. Opgehitst door een vleermuis wordt Nujan een vernielzuchtige kwajongen. Op een nacht vindt hij een geheimzinnige steen die zijn leven verandert...

(Gebonden, 163 pagina’s, vanaf 8 jaar en ouder) VAN 13,90 VOOR 5,00

Rombertus, de rode reiger

Rombertus, de rode reiger
Anders dan anders

Willem Bek

€ 3.90

Rombertus is een hele rare reiger, tenminste: dat vinden de andere reigers. En dat is niet leuk voor Rombertus, want iedereen laat hem links liggen. Gelukkig ontmoet hij Mientje en Jowanna: die zien iets anders in hem.

Een verhaal over vriendschap en anders zijn.

(gebonden, 79 pagina’s)

Terug naar het Honderd-Bunders-Bos

Terug naar het Honderd-Bunders-Bos

David Benedictus

€ 18.99

Nieuwe verhalen over Christopher Robin en zijn vrienden Winnie de Poeh, Knorretje, Iejoor en alle andere oude bekenden. Ruim tachtig jaar na de oorspronkelijke boeken van A.A. Milne heeft diens familie toestemming gegeven voor een vervolg - dat geheel in stijl met de oorspronkelijke verhalen is. Opgevrolijkt met de kleurenillustraties van Mark Burgess. Nieuwe humoristische avonturen met de bekende ingrediënten.

(gebonden uitgave, 200 pagina’s) Voor jong en oud.

De grote kleine kapitein

De grote kleine kapitein

Paul Biegel » meer van deze auteur »

€ 24.95  ‹ geen verzendkosten!

Deze mooi verzorgde uitgave bevat drie delen van de kleine kapitein, met de originele kleurenillustraties van Carl Hollander. Samen met Marinka, dikke Druif en bange Toontje rolt de kleine kapitein van het ene in het andere avontuur. Een klassieker: jeugdsentiment bij het voorlezen en nog steeds meeslepend voor je kind.

(Gebonden uitgave, 350 pagina’s) Circa 8 jaar en ouder.

Juttertje Tim

Juttertje Tim

Paul Biegel » meer van deze auteur »

€ 15.95

Tim wou niet naar zee. Al zijn broers waren zeeman en al zijn zusters waren zeevrouw, maar Tim wilde niet. ’Het golft zo,’ zei hij. Tims vader, die kapitein was op een driemaster, zei dat je daaraan wende. ’Met een stevige bries in de rug merk je er niets van, jongen. Ga toch een dagje mee, naar Australië of zo.’ Maar geen van allen kunnen ze Tim overtuigen.

Een heerlijk avonturenboek, met rijke fantasie en veel taalgevoel. Gebonden uitgave, 145 pagina’s, met illustraties in kleur. Voorlezen: zes jaar en ouder, zelf lezen: circa acht jaar.

Nachtverhaal

Nachtverhaal

Paul Biegel » meer van deze auteur »

€ 15.95

In Nachtverhaal krijgt een kabouter tijdens een stormachtige nacht bezoek van een fee met een gebroken vleugel. Zij is doorschijnend mooi. Toch wil hij haar zo snel mogelijk weer kwijt. Maar ook weer niet. Zij vertelt hem het verhaal van haar leven. Zo spannend, zo griezelig en zo vol bizarre gebeurtenissen, dat hij steeds méér verteld wil krijgen. Nacht na nacht na nacht...

Nachtverhaal heeft alles in zich: het is spannend, verdrietig en leuk!

(gebonden, met ill. in kleur van Charlotte Dematons, 160 pagina’s) Leeftijd: vanaf ca 8 jaar.

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Lewis Carroll » meer van deze auteur »

€ 5.00

Bewerking van het verhaal over Alice die achter een konijntje aanloopt en in een andere, wonderlijke wereld terecht komt. Daar ontmoet ze allerlei dieren en andere wonderlijke figuren en beleeft het ene na het andere avontuur.

Met veel sfeervolle illustraties.

(gebonden, 89 pagina’s) Vanaf 6 jaar (voorlezen)

Hoog boven de wolken

Hoog boven de wolken

Carolien Ceton

€ 5.00

Loos woont alleen met haar moeder. Dat is niet altijd even leuk. Gelukkig kan ze af en toe met haar vader bellen. Als Loos negen jaar wordt gebeurt er iets ergs. Maar op diezelfde dag heeft haar moeder een grote verrassing voor haar.

(hardcover, 130p) Leeftijd: 9+

Van 23,95 voor 5,00

De GVR

De GVR

Roald Dahl » meer van deze auteur »

€ 17.99

Je ligt in bed als er midden in de nacht een reus in de straat staat. Hij is wel vier keer zo groot als de grootste mens. Hij maakte stappen die zo lang zijn als een tennisbaan. De reus blaast dromen door een lange trompet in de slaapkamers van kinderen. Dan ziet hij jou. Het volgende moment heeft hij je te pakken en holt hij met een geweldige snelheid door de nacht.

De GVR is een reus, maar gelukkig een Grote Vriendelijke Reus! Sofie sluit vriendschap met hem en helpt hem de andere reuzen te helpen.

Een hilarisch verhaal van meesterverteller Roald Dahl, voorlezen vanaf 8 jaar, zelf lezen 10 jaar.

(hardcover, 207 pagina’s)

De heksen

De heksen

Roald Dahl » meer van deze auteur »

€ 15.99

Echte heksen kun je niet herkennen: ze zien er uit als heel gewone vrouwen. Maar met kinderen hebben ze niet veel op, ze smeden gemene plannen om kinderen te laten verdwijnen. Gelukkig is de oma van de held in dit boek een deskundige op het gebied van heksen. Samen beleven ze een bizar avontuur!

(gebonden uitgave, met tekeningen in ZW, 191 pagina’s)

Heerlijk om voor te lezen, vanaf 8 jaar. Zelf lezen vanaf 10 jaar.

De Reuzenkrokodil

De Reuzenkrokodil

Roald Dahl » meer van deze auteur »

€ 9.99

Een geestig verhaal over een krokodil die de stad insluipt om kinderen op te eten maar zijn gemene listen lukken niet omdat andere dieren de kinderen waarschuwen. Een vrolijk en humoristisch verhaal, met vele tekeningen in kleur van Quentin Blake.

Voor kinderen van 6 jaar e.o.

Paperback, 63 pagina’s

De tovervinger

De tovervinger

Roald Dahl » meer van deze auteur »

€ 13.99

Een echt ’Dahl-verhaal’ waarin de wereld weer op zijn kop wordt gezet. Dankzij de tovervinger van het buurmeisje veranderen meneer Kreitjes en zijn zonen in eenden - en dat terwijl ze zelf zo graag op eenden jagen. Nu merken ze eens hoe dat is: eend te zijn...

Met tekeningen van Quentin Blake.

(hardcover, 64 pagina’s). Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Ieorg Idur

Ieorg Idur

Roald Dahl » meer van deze auteur »

€ 17.99

Een heerlijk humoristisch ’Roald Dahl-verhaal’ over meneer Hoppe die verliefd is op zijn buurvrouw. Maar hij is zo verlegen, dat hij het haar niet eens durft aan te spreken. Totdat hij op het idee komt om een toverspreuk te bedenken die zijn buurvrouw kan gebruiken om haar schildpad te laten groeien...

(groot formaat, gebonden met kleurenillustraties van Quentin Blake, 61 pagina’s) Leeftijd: 6 jaar en ouder

Stella

Stella
Ster van de zee

Gerda Dendooven

€ 15.99

Een bijzonder verhaal, direct en sfeervol verteld in woord en beeld.

Een visser en zijn vrouw vinden een meisje in de zee, dat zij Stella van de Zee noemen. Zij besluiten het meisje zelf op te voeden. Het is een bijzonder kind, dat heel veel eet en heel snel groeit. Al gauw mag het naar school. Maar zij groeit maar door en door - hoe groot zal zij wel niet worden? Van een vrolijk meisje verandert zij in een stille en eenzame reus. Hoe moet dat verder gaan?

(gebonden, 40p, leeftijd: 7 e.o.)

Banjer

Banjer

Evelien van Dort » meer van deze auteur »

€ 13.95

Roos is dol op paarden en dat is niet gek want haar ouders hebben een paardenpension. Op een dag komt Maud haar pony in het pension stallen en krijgt Roos er een vriendinnetje bij met wie ze samen met de paarden bezig kan zijn. Maar dat is nog wel even wennen want Maud vind dat zij alles over paarden weet...

(gebonden, 119 pagina’s) Leeftijd: vanaf zeven jaar

De gruwelijke generaal

De gruwelijke generaal

Jozua Douglas » meer van deze auteur »

€ 13.99

Een heerlijk (voor)leesboek: het verhaal is spannend maar vooral grappig, en speelt zich af in Costa Banana met een knotsgekke president en een 'gruwelijke generaal' die zo zijn eigen plannen heeft. Rosa en Fico, kinderen van de president, komen daarachter en proberen het plan van de generaal te voorkomen.

(hardcover, geïllustreerd in ZW, 249p) Zelf lezen vanaf 9 jaar

De verschrikkelijke badmeester

De verschrikkelijke badmeester

Jozua Douglas » meer van deze auteur »

€ 13.99

De verschrikkelijke badmeester heet in dit boek Boris Kwikzilver. Natuurlijk omdat hij zo hard kan zwemmen, hij is een groot kampioen geweest en iedereen bewondert hem en de hele wereld ligt aan zijn voeten. Hij doet het voorkomen alsof alle kinderen in zijn zwemklasjes geboren zijn om kampioen te worden, zelfs Lev die helemaal niet goed kan zwemmen. Hij zit in groep K dat staat voor Kneus maar zijn vader denkt dat het voor Kampioen staat. De vreselijke brulboei verpest het leven van de kinderen die wraak willen nemen en bij toeval op de hoogte raken van zijn criminele activiteiten en zijn handlangers, die bij een zeehondencrèche werken. (Hardcover, 208 pagina’s)

Moord in de middeleeuwen

Moord in de middeleeuwen

Bies van Ede » meer van deze auteur »

€ 5.00

Niels en Fleur zijn samen met hun ouders op vakantie in Frankrijk als meteen de eerste nacht een storm over de camping raast. Bij een grote, ontwortelde boom ontdekt Niels in een oude zak een schat. Ze laten er een archeoloog naar kijken die constateert dat de schat uit de middeleeuwen stamt. Het kasteel vlak naast de camping blijkt een grote rol te spelen bij het ontraadselen van de geheimen van de schat. Vanaf ca. 9 jaar.

(gebonden uitgave, 96 pagina’s)

Jim Knoop en de Wilde 13

Jim Knoop en de Wilde 13

Michael Ende » meer van deze auteur »

€ 5.00

Een heerlijk en avontuurlijk (voor)leesboek, geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Jim Knoop trekt er, natuurlijk met zijn vriend Lucas de machinist, op uit. Hun trouwe locomotief wordt omgebouwd tot een vervoermiddel dat kan varen, vliegen, duiken en rijden, heel handig!

Zeker wanneer hun avonturen hen overal brengen en er ook nog gevaarlijke zeerovers opduiken.

(Gebonden, 263 pagina’s) Leeftijd: 9+, Van 14,90 voor 5,00

Het derde dikke boek van Vos en Haas

Het derde dikke boek van Vos en Haas
Waar is het ijs? Het spel van Jak Vos en Haas en de bosbaas

Sylvia Vanden Heede » meer van deze auteur »

€ 24.99  ‹ geen verzendkosten!

Meer avonturen van Haas en Vos. Een vrolijk geïllustreerd extra dik kinderboek, zowel geschikt om voor te lezen (vanaf ca 4 jaar) als om later zelf te lezen (ca zeven jaar). Drie verhalen in één boek.

(Paperback, 314 pagina’s)

Vos en Haas

Vos en Haas
Het raadsel van Rob

Sylvia Vanden Heede » meer van deze auteur »

€ 7.50

In de reeks ’Ik lees als Vos’:

Een eenvoudig maar humoristisch verteld en geïllustreerd verhaaltje - voor beginnende lezertjes.

(gebonden, in kleur geïllustreerd, 36 pagina’s)

Om 8 uur bij de Ark

Om 8 uur bij de Ark

Ulrich Hub & Jörg Mühle

€ 10.95

Een eindeloze sneeuwvlakte. Drie bevriende pinguïns hebben niet veel te doen, behalve ruziemaken. Als blijkt dat er een zondvloed op komst is en er maar twee pinguïns op de Ark van Noach worden toegelaten, besluiten ze de kleinste in een koffer aan boord te smokkelen. Dat leidt tot komische situaties, maar ook tot gesprekken over de zin en onzin van het bestaan.

(gebonden, 72 pagina’s) Leeftijd: 7 jaar en ouder.

Langmuts en het feest

Langmuts en het feest

Josina Intrabartolo » meer van deze auteur »

€ 12.95

Kabouter Langmuts is uitgenodigd voor een feestje en dat vindt hij spannend. Zó spannend... dat hij eigenlijk niet durft te gaan.

Maar zijn vriend Uil bedenkt wat en zo besluit Langmuts om toch naar het feestje te gaan. Zal het wel leuk worden?

(gebonden, 32 pagina’s, met kleurenillustraties en beknopte tips voor het omgaan met hoogsensitieve kinderen). Leeftijd: 4 tot 7 jaar

Langmuts is een held

Langmuts is een held

Josina Intrabartolo » meer van deze auteur »

€ 12.95

Een verhaal over kabouter Langmuts. Hij is houdt van tekenen, van buiten spelen en van nog veel meer - maar er zijn ook dingen waar hij van schrikt, dingen die hij niet leuk vindt en die hij niet graag doet. Hij ontdekt dat hij daar veel meer last van heeft dan andere kabouters.

Gelukkig heeft hij een vriend die hem er meer over kan vertellen.

Een verhaal dat heel herkenbaar zal zijn voor hoogsensitieve kinderen.

(gebonden, 32 pagina’s, met kleurenillustraties en beknopte tips voor het omgaan met hoogsensitieve kinderen). Leeftijd: 4 tot 7 jaar

123 » 

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  privacy  ·  klantenservice  ·  home