home ABC Antroposofie

Informatieve boeken

Diversen

65 boeken, 1-30 getoond op pagina 1/3

123 » 

Sem’s dinosaurussen

Sem’s dinosaurussen

Eva Vidén & Jens Ahlbom

€ 13.95

Sem is gek op dinosaurussen; hij heeft er een heleboel om mee te spelen. natuurlijk gaat hij met zijn moeder naar het museum als er een dino-tentoonstelling is. In dit boekje wordt daar alles over verteld en getoond.

(prentenboek, middelgroot, 30 pagina’s) Kleuterleeftijd

Bedje in de wolken

Bedje in de wolken

Birgit Vandermeulen & Iris Boter

€ 5.00

Een bijzonder (prenten)boek: het gaat over Joep die een zusje, Maike, krijgt. Maar Maike wordt te vroeg geboren en al gauw moeten Joep en zijn moeder en vader afscheid van haar nemen.

Met kleurrijke illustraties en het verhaal van de geboorte, het sterven en het leven na de dood van Maike is dit een oprecht en gevoelig verhaal.

(gebonden uitgave, 40 pagina’s)

Dierenvrienden

Dierenvrienden

Loes Botman » meer van deze auteur »

€ 18.50

Prachtige tekeningen van Loes Botman van de dieren zoals die in Nederland leven. Door het bijzondere kleurgebruik lijkt het alsof de dieren in een ’nieuw licht’ verschijnen. Bevat geen tekst, alleen de naam van de dieren. Met een uitneembaar dieren-drieluik. Een boek om keer op keer opnieuw te bekijken. (Gebonden, 72 pagina’s) Vanaf de peuterleeftijd.

Het cameraboek

Het cameraboek

John Davis

€ 14.95

Ontdek wat je allemaal kunt doen met een camera.

Een enthousiasmerende uitgave om kinderen van zo´n 11 jaar en ouder veel plezier met hun camera te bezorgen. Aan de hand van 70 ideeën, die helder worden uitgelegd )en natuurlijk met aanstekelijke voorbeelden geïllustreerd), leer je al doende een heleboel over fotograferen. Experimenteren met kleuren, met beweging, met licht en schaduw en veel meer.

(hardcover, 126p)

Sterren

Sterren
Een familiegids voor de nachtelijke hemel

Adam Ford

€ 16.50

Een kleurrijk en inspirerend boek over de sterren. Met vele wetenswaardigheden over verschillende soorten sterren, vallende sterren, sterren in de vier jaargetijden. Met een sterrenkaart, uitneembare activiteitenkaarten en meer.

Hardcover, 48 pagina’s, volledig in kleur

Leeftijd: 10+

Zie zo zaai je!

Zie zo zaai je!

Annelie Johansson

€ 14.95

De hele kringloop: van het zaaien van een plantje tot het oogsten en verzamelen van nieuw zaad voor het volgende seizoen, wordt in deze uitgave op een toegankelijke manier verteld en getoond. Heldere korte teksten, aanstekelijke foto’s en illustraties maken dat je zin krijgt om aan de slag te gaan - in de tuin, op het balkon of in een grote pot met aarde.

Dit boek is het werk van de medewerkers van een biologisch-dynamische bezoekerstuin in Zweden en is zeer geschikt om samen met kinderen de handen uit de mouwen te steken.

(hardcover, 75p)

Eén kers en één cheeta

Eén kers en één cheeta
Een prachtig telboek

Jackie Morris » meer van deze auteur »

€ 13.95

Een bijzonder boek, om speels te leren tellen van 1 tot 10. Met een eenvoudige tekst, en prachtige afbeeldingen (over twee pagina’s).

(Hardcover, 26 pagina’s) Voor peuters en jonge kleuters

Zon, maan en sterren

Zon, maan en sterren
Astronomie voor iedereen

Elisabeth Mulder » meer van deze auteur »

€ 14.90

Leer de sterrenwereld kennen! In dit boek wordt niet uitgegaan van een ’papieren theorie’ maar wordt uitgegaan van dat wat je zelf aan de nachtelijke hemel kan zien.

(98 pagina’s)

De moestuin van Sophie

De moestuin van Sophie

Gerda Muller » meer van deze auteur »

€ 13.95

Een prentenboek met illustraties van Gerda Muller over (moes)tuinieren en alles wat daarbij komt kijken. Zowel de zaadjes, plantjes als ook de insecten en de seizoenen worden bij dit boek betrokken.

(Gebonden, 32 pagina’s) Leeftijd: 4+

Fruitfeest met Sophie

Fruitfeest met Sophie

Gerda Muller » meer van deze auteur »

€ 14.95

In de vakantie logeert Sophie bij haar tante op het platteland. Daar is zij elke dag heerlijk buiten bezig met allerlei fruit en vruchten die er groeien.

Deze prachtige kleurrijke uitgave bevat kleine verhaaltjes over de belevenissen van Sophie en een heleboel wetenswaardigheden over fruit en vruchten van over de hele wereld.

Een aanstekelijk boek dat uitnodigt om met interesse naar de natuur te kijken en om zelf in de tuin aan de slag te gaan.

(Hardcover, groot formaat, 40p) Vanaf 7 jaar.

Hoera, wij hebben een tuin!

Hoera, wij hebben een tuin!

Gerda Muller » meer van deze auteur »

€ 14.95

Een heerlijk prentenboek/verhaal: het huis waar Anna en Benjamin net wonen heeft een prachtige tuin. In dit verhaal maken zij, samen met de buurjongen, een jaar lang mee wat er in de tuin gebeurt. Met prachtige afbeeldingen waarop heel veel te zien is, met recepten en tips om zelf groenten of kruiden te kweken. Een inspirerend boek voor kinderen van zes jaar en ouder.

(gebonden, groot formaat, 40 pagina’s)

9 Maanden

9 Maanden

Courtney Adamo en Ester van de Paal

€ 14.95

Waarom was dit boek er al niet veel eerder?

Een informatieve maar speelse uitgave over hoe uit een miniem eitje een baby groeit. Van maand tot maand wordt beschreven en geïllustreerd hoe de baby zich ontwikkelt - en steeds wordt er ook verteld hoe het met mama gaat. Zo kan je in je gezin samen meeleven met de zwangerschap en vooruitkijken naar de komst van het broertje of zusje.

Hardcover, 32p, vrolijk geïllustreerd en met korte informatieve teksten. Om samen te bekijken met kinderen vanaf de kleuterleeftijd.

Compost

Compost
Maak je eigen mest van afval en kliekjes

Ben Raskin

€ 16.50

Een uitnodigend boek om zelf compost te gaan maken. Wat is daar voor nodig, hoe doe je dat, wat kan je wel of juist niet composteren, waar is het goed voor?

Met veel informatie, handige en leuke tips, stickers en natuurlijk veel illustraties.

Hardcover, 48p, leeftijd: 10+

De wilde stad

De wilde stad
Ontdek wat je allemaal buiten kunt doen

Jo Schofield » meer van deze auteur »

€ 14.95

Ook als je in de stad woont, hoef je je niet te vervelen. Dit boek laat je zien dat je buiten veel plezier kunt hebben met de wilde plekken bij jou in de buurt. Je gaat op jacht naar wilde dieren, je observeert wilde schepselen, je maakt wilde kunst, je speelt wilde buitenspelletjes en beleeft spannende buitenavonturen. In elke stad ligt een wilde, verrassende wereld van planten en dieren altijd om de hoek van de straat te wachten om door jou ontdekt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen openhouden en weten waar je moet kijken.

Daarbij helpt dit boek!

(softcover, genaaid, 128 pagina’s) Met activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het slecht weer boek

Het slecht weer boek

Jo Schofield » meer van deze auteur »

€ 14.95

Een bonte stoet van ideeën over wat je buiten allemaal kunt, ook als het slecht weer is. Schilderen met modder, een waterbaan maken, ijsmozaïeken maken, regensilhouetten en nog veel meer.

Met ideeën voor winderige dagen, regendagen, dagen met sneeuw en dagen met ijs.

(gebonden in softcover, 128 pagina’s, met vele kleurenillustraties)

Het strandboek

Het strandboek

Fiona Danks & Jo Schofield

€ 14.95

Een aanstekelijk boek om op het strand en aan het water (meren, rivieren) van alles te doen. Daarbij kun je gebruik maken van wat er te vinden is (zand, water, schelpen, zeewier, aangespoeld hout) en natuurlijk ook van je fantasie.

Deze uitgave prikkelt de fantasie en wekt zin om heerlijk bezig te zijn en te blijven. (softcover, gebonden, 128 pagina’s, met heel veel foto’s in kleur)

Hutten bouwen

Hutten bouwen
Schuilplaatsen forten tenten

Jo Schofield & Fiona Danks

€ 16.50

Droom jij over hutten en bouw je ze graag? Als dat zo is, dan is dit een boek voor jou. Hutten bouwen gaat over eropuit trekken, je verbeelding gebruiken, creatief zijn, de natuur verkennen en over het maken van toverachtige schuilplaatsen om uren in door te brengen.

(gebonden in softcover, 144 pagina's en veel kleurenillustraties)

Het bijenboekje

Het bijenboekje

Jakob Streit » meer van deze auteur »

€ 12.90

De wereld van de bijen is een heel bijzondere wereld. In dit boekje van meesterverteller Jakob Streit beleeft de kleine Koen, samen met zijn opa, een jaar in het leven van een bijenvolk. Vanaf ca 7 jaar voorlezen, vanaf ca 9 jaar zelf lezen. (gebonden, 70 pagina

Dag oma

Dag oma

Mieke van Hooft

€ 5.00

Een prentenboek voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar over verlies en verdriet en hoe je hiervoor een plek kunt maken. Met paginagrote illustraties, een boek om samen met je kleuter te lezen en te ontdekken. Met illustraties van Ronald Heuninck.

(Gebonden, 24 pagina’s)

De boerderij

De boerderij
Atrium Juniornatuurgids

€ 4.99

Informatieve uitgave over de boerderij, de dieren die daar te vinden zijn, de gewassen die geteeld worden, de machines die daarbij gebruikt worden, de producten die er geteeld worden. Met stickers, pagina’s voor aantekeningen en heel veel illustraties.

(gebonden, 68 pagina’s)

Ontdekkingsreizen

Ontdekkingsreizen
Hoe dappere avonturiers onze wereld verkenden

Simon Adams

€ 10.00

Een kleurrijk boek met vele afbeeldingen (tekeningen en foto’s) over ontdekkingsreizigers en hun reizen. Beginnend bij de oude Fennische handelstochten over zee, via de Vikingen en hun tochten naar de tijd van de grote ontdekkingsreizen - en uiteindelijk de ruimte-expedities uit onze tijd.

Veel beeld, de tekst is in korte stukjes over een veelheid aan onderwerpen.

(gebonden uitgave, 224 pagina’s) 9 jaar en ouder

De strikt geheime geschiedenis van codes

De strikt geheime geschiedenis van codes
En codebreken

Roy Apps

€ 13.95

Een boek over codes, het doorgeven van geheime boodschappen en het ontcijferen van deze codes. Met historische voorbeelden die worden uitgelegd, codes om zelf op te lossen en aanwijzingen om zelf codes te maken.

(hardcover, 32p, met illustraties) Leeftijd: 11+

De Kust

De Kust
Atrium Juniornatuurgids

Atrium juniornatuurgids » meer van deze auteur »

€ 5.00

Een natuurgids over de kust voor kinderen van ca 9 jaar. Bevat korte teksten met wetenswaardigheden over het strand, zeedieren, planten, vogels, schelpen en over boten, de visserij en vuurtorens. Met doe-tips, vele kleurenafbeeldingen, pagina’s voor aantekeningen en schetsjes en met stickers.

(genaaide paperback, 68 pagina’s)

De Stad

De Stad
Atrium Juniornatuurgids

Atrium Juniornatuurgids » meer van deze auteur »

€ 5.00

Is er in de stad wel natuur te vinden? Deze junior natuurgids laat het zien! Het geeft een beeld van vogels, insecten en andere dieren die in de stad leven, en natuurlijk ook van de bloemen, planten en bomen. Met vele illustraties in kleur, pagina’s om notities te maken en met stickervellen.

(gebonden met zachte kaft, sluitelastiek, 68 pagina’s)

Van bijenflat tot vogelvilla

Van bijenflat tot vogelvilla
Hoe wonen dieren?

Daniel Nassar en Julio Antonio Blasco

€ 7.90

Er zijn dieren die heel ingenieuze bouwwerken maken waarin zij kunnen leven. In deze uitgave wordt van 14 dieren beschreven, en met tekeningen geïllustreerd, hoe zij hun nest bouwen. Daaronder o.m. de witte ooievaar, de spin, de chimpansee en de honingbij.

Groot formaat, hardcover, genaaid, met uitklapbare pagina´s.

Van 12,50 voor 7,90

Samen kijken vanaf ca 8 jaar; zelfstandig lezen vanaf ca 10 jaar.

Het Grote Survival Boek

Het Grote Survival Boek
Voor stoere jongens

Guy Campbell

€ 5.00

Een boek voor ’stoere jongens’, met ernst én ironie. Het staat vol tips om allerlei speciale omstandigheden het hoofd te bieden. Een hut bouwen in het bos, een vliegtuig laten landen, regen voorspellen, een katapult maken of een schoolfeest overleven.

(hardcover, 127p, met afb. in ZW) Van 14,95 voor 5,00

Leeftijd: 11+

De wereld van de Romeinse keizer

De wereld van de Romeinse keizer

Peter Chrisp

€ 6.00

Mooie informatieve en goed geïllustreerde uitgave over de keizers in het Oude Rome. Met veel thema’s die in korte teksten worden behandeld (en getoond).

(groot formaat, hardcover, genaaid)

De magische wereld van Koning Arthur

De magische wereld van Koning Arthur

Kevin Crossley-Holland » meer van deze auteur »

€ 5.00

De schrijver, die ook een trilogie over de avonturen van koning Arthur schreef, biedt in dit kleine, gebonden boekje informatie de achtergronden van de verschillende legendes rondom koning Arthur.

Heeft hij echt bestaan, hoe ging het er in een toernooi aan toe, welke wapens had een ridder enzovoort.

(gebonden, 205 pagina’s, met ZW tekeningen) Van 9,95 voor 5,00

Leeftijd: ca 11 jaar e.o.

Overal en ergens...

Overal en ergens...
Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen

Alex de Wolf en Arend van Dam

€ 17.50

Een informatief boek dat een rondreis maakt door de 12 provincies van Nederland en daarbij in de vorm van 50 verhalen een levendig beeld geeft van gebeurtenissen, plaatsen, mensen en kunst die Nederland tot Nederland maakten. Dat gebeurt in de vorm van verhalen.

(gebonden, 149 pagina’s, met kaart) Voorlezen: circa 8 jaar, zelf lezen: 9 jaar e.o.

De krijtjes staken!

De krijtjes staken!
Winnaar van de zilveren griffel 2015

Drew Daywalt

€ 17.50

Teun wil tekenen - maar zijn krijtjes niet: die zijn in staking.

Een prachtig prentenboek over emoties, kleuren leren, tekenen en creativiteit.

De tekst, vormgeving, typografie en de tekeningen vallen op een bijzondere manier helemaal samen. Alles klopt aan dit boek. De typografie is zo gebruikt dat het net zo lijkt alsof het krijtje zelf de zinnen geschreven heeft. Aangevuld met de vrolijke en levendige tekeningen die Teun ooit heeft gemaakt met het bewuste krijtje. De tekeningen zijn dus tekeningen van een 6/8 jaar oud jongetje. Een fantastische originele vondst. (hardcover, 40 pagina’s)

123 » 

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  privacy  ·  klantenservice  ·  home