home ABC Antroposofie

Voeding en koken

Gezondheid en ziekte

49 boeken, 1-30 getoond op pagina 1/2

12 » 

Beelden van energie

Beelden van energie
Chromatograhy

J. Bakker en A. Bakker-Misset

€ 9.90

Een bijzondere uitgave over het maken van chroma's: beelden die de gezondheid van planten, zaad, de bodem, mest of levensmiddelen laten zien. Hoe maak je chroma's en hoe kan je ze 'lezen'? Ook het onderzoeken van de Bovis-waarde en het belang van goede compost worden belicht door de auteurs, die zich jarenlang met deze thema's hebben beziggehouden.

(hardcover, genaaid, 95p, met vele afb. in kleur) Van 21,95 voor 9,90

Barstensvol leven

Barstensvol leven
Een pleidooi voor vitale voeding

Petra Essink & Paul Doesburg

€ 24.50  ‹ geen verzendkosten!

Een speurtocht naar voeding van hoge kwaliteit: naar voeding met vitaliteit. Wat is vitaliteit - wat is vitale voeding - hoe verbouw je vitale voeding - hoe bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Deze en andere aspecten van ´levende voeding´ komen aan bod, o.a. in gesprekken met een reeks deskundigen, waaronder o.m. boeren, een zaadteler, artsen en, onderzoekers, diëtisten en een topkok.

Paperback, 104 pagina´s, met vele afb. in kleur

Vitale voeding in het eerste levensjaar

Vitale voeding in het eerste levensjaar
ABC Opvoedwijzer 3

Marja Vijn en Petra Essink

€ 4.75

Wat is het beste voor je pasgeboren baby op het gebied van voeding? Hoe lang ga je door met borstvoeding, wat zijn alternatieven, wat heeft je kind nog meer nodig en hoe maak je dat klaar?

Op deze en andere vragen geeft deze brochure heldere antwoorden. Met recepten.

(brochure, geniet, in kleur geïllustreerd, 24 pagina’s)

Wat zit er in uw eten?

Wat zit er in uw eten?

Corinne Gouget

€ 11.00

De gids die uitlegt wat E-nummers in uw eten doen.

De bekende pocket waarin alle E-nummers die aan voedsel worden toegevoegd geïnventariseerd worden is geactualiseerd; daarbij wordt aangegeven wat evt werkingen van het gebruiken van deze toevoeging zijn, en met een kleurcode (groen - oranje - rood) wordt aangegeven of het gebruik veilig is of niet.

(pocketformaat, 93p)

Mens en voeding (15)

Mens en voeding (15)
Een dynamische voeding

Machteld Huber

€ 3.00

Een goed leesbare inleiding tot een belangrijk onderwerp: wat is voeding?

Welke betekenis heeft voeding voor de mens; wat is vertering; wat voedt ons?; wat is voedingskwaliteit; de kwaliteit van biologisch-dynamisch geteelde producten; de bereiding van voeding; tips voor een gezonde dagelijkse voeding.

(brochure in de serie Gezichtspunten, geniet, 23 pagina’s)

Als je lang ziek bent moet je goed eten

Als je lang ziek bent moet je goed eten

Vreni de Jong

€ 5.25

Praktische adviezen, recepten en beknopte achtergronden over gezonde voeding, het omschakelen van ’gewoon’ naar ’gezond’ eten met speciale aandacht voor gezond eten voor mensen die langdurig ziek zijn.

(89 pagina’s)

Gezond lekker eten

Gezond lekker eten
Kookboek voor volwaardige voeding

Vreni de Jong en Irmela Kelling

€ 32.50  ‹ geen verzendkosten!

Een basiskookboek: recepten, menusuggesties, voedingsinformatie en register (gebonden, 640 pagina’s)

Menswaardige voeding

Menswaardige voeding

Rudolf Steiner » meer van deze auteur »

€ 27.50  ‹ geen verzendkosten!

Deze bundel bevat 9 voordrachten die Rudolf Steiner in verschillende plaatsen heeft gehouden over voeding, o.a. over voeding en geneeswijzen, over de werking van eiwit, vetten, koolhydraten en zouten; over vegetarisme; voeding en spirituele ontwikkeling en over kosmische aspecten van voeding. Met een nawoord van Petra Essink.

(Serie Rudolf Steiner Werken en Voordrachten, hardcover, genaaid, 219p)

Hemelse spijzen

Hemelse spijzen
Een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis

Tini Brugge » meer van deze auteur »

€ 12.50

Prachtig boek met recepten en aanvullende teksten: over de betekenis van de recepten en de tijd van het jaar (w.o. ook de feesten waar de gerechten thuishoren) én met prachtige foto’s in kleur.

Gebonden uitgave, 159 pagina’s

Van 24,75 voor 12,50

Supplementen onder de loep

Supplementen onder de loep
Vitaminen, mineralen en hun effect op je gezondheid

Brian R. Clement

€ 19.90

Mensen grijpen steeds vaker naar allerlei voedingssupplementen; vanwege een bepaalde kwaal of gewoon om zich te wapenen tegen allerlei ongemak. Ook loopt de voedingskwaliteit van veel dagelijkse levensmiddelen terug.

Maar hoe is het met de kwaliteit van de voedingssupplementen? Bieden ze een volledige vervanging van natuurlijke vitaminen en mineralen en wat is hun effect op de gezondheid? Die vragen komen in dit boek grondig aan bod.

(paperback, 216 pagina’s)

Koken met kleurenergie

Koken met kleurenergie
De helende kracht van voedsel

Anneke Coopman

€ 7.90

Kleuren hebben hun invloed op de mens. Vanuit die grondgedachte ging de schrijfster op zoek naar de ’kleurkwaliteit’ van voedsel en ontwikkelde een systeem om die kwaliteit in kaart te brengen. Aan de hand van een persoonlijke test kun je in dit boek nazoeken aan welke ’voedingskleuren’ jij behoefte hebt en vervolgens vind je in dit boek een aantal basisrecepten en tips.

(paperback, 208 pagina’s, met afb. in kleur) Van 18,50 voor 7,90

Eetbare planten, bloemen & zaden

Eetbare planten, bloemen & zaden
Uit de vrije natuur

François Couplan

€ 14.95

Een beschrijving van circa 50 eetbare planten, bloemen en zaden zoals die in het wild (of in de tuin) gevonden kunnen worden. De planten worden beschreven en er wordt aangegeven op welke manier ze te gebruiken zijn, eventueel ook welke werking ze hebben op de gezondheid. Het boek bevat kleurenfoto

Koken uit de natuur

Koken uit de natuur
Lekker, gratis en gezond

Diane Dittmer

€ 7.90

Een mooie en verzorgde uitgave vol met recepten met ingrediënten die je zelf in de natuur kunt verzamelen, zoals kruiden, bessen, paddenstoelen. Met tips over het wildplukken en prachtige foto's van de gerechten. De recepten zijn per seizoen geordend.

(hardcover, genaaid, 1670p) Van 16,99 voor 7,90

Eten van Jimmy’s Farm

Eten van Jimmy’s Farm
Biologische gerechten van een moderne boer

Jimmy Doherty

€ 9.50

Jimmy Doherty gooide ’het roer om’ en werd boer. Zijn wederwaardigheden waren ook in Nederland op tv te volgen. Hij ontpopte zich als een hartstochtelijk liefhebber van de natuur, van het boerenambacht, van het bereiden van eerlijk biologisch eten. In dit boek komt het allemaal samen en vertelt hij inspirerend over dieren en planten, over eten en het boerenbedrijf. Met 80 recepten en vele illustraties in kleur.

(Paperback, 320 pagina’s) VAN 24,50 VOOR 9,50

Merlinde en Igors recepten

Merlinde en Igors recepten

Daniela Drescher » meer van deze auteur »

€ 5.00

Het heksje Merlinde, bekend uit een eerder prentenboek van Daniela Drescher, leert koken en ze wordt daarbij geholpen door het draakje Igor. Samen maken ze,met de recepten uit dit boek, de heerlijkste gerechten - met wat hulp van vader, moeder of juf maken kleuters ze ook.

In dit boek o.a. recepten voor dwergensla, drie in de pan met appel, pizza en toverkruidenboter.

(32 pagina’s, gebonden) Leeftijd: van ca vijf tot zeven jaar. Van 13,95 voor 5,00

Puur natuur - baby en peuter

Puur natuur - baby en peuter
100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten

Alain Ducasse

€ 7.90

Een boek met 100 heel lekkere recepten van topkok Alain Ducasse, speciaal bedoeld voor baby's en peuters. De recepten zijn eenvoudig te maken, natuurlijk bij voorkeur met biologische producten.

(hardcover, 167p, met register, met afbeeldingen in kleur) Van 17,95 voor 7,90

Afkicken van suiker

Afkicken van suiker
Hoe suiker je ondermijnt

Maria Fontana

€ 19.90

Het gebruik van suiker kan, indien het te hoog is, tot veel klachten leiden, zowel lichamelijk als psychisch. Suiker radicaal uitbannen klinkt leuk, maar is erg moeilijk.

In dit boek houdt de schrijfster, ervaringsdeskundige, een pleidooi voor een gematigd en bewust gebruik van suiker. Daarvoor geeft ze tips, technieken, ervaringen en inzichten.

(paperback, 191 pagina’s)

Mama mia, ik kook zélf!

Mama mia, ik kook zélf!

Liz Franklin

€ 5.90

Een zeer bruikbaar kinderkookboek met eenvoudige maar smakelijke gerechten uit de Italiaanse keuken. Met duidelijke beschrijvingen en foto’s en recepten voor onder meer brood, pasta, pizza, kleine hapjes en voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Géén buitenissige ingrediënten en geen geforceerde moeilijke hoogstandjes.

(paperback, met vele afbeeldingen in kleur, 128 pagina’s) Van € 16,00 voor € 5,90

Wat de pot schaft

Wat de pot schaft
Frisse recepten voor een duurzame keuken

Filip Fransen

€ 6.90

Een inspirerend boek met tips en achtergronden om duurzamer te koken: met ingrediënten uit de regio, biologische producten en in overeenstemming met de loop van het jaar. Het boek bevat ook originele recepten, aanwijzingen voor het wecken van groenten en vruchten, zelf maken van broodbeleg, fruit/groente/viskalenders en veel meer.

(paperback, met vele afb. in kleur, 112 pagina’s)

Groente

Groente
Opnieuw ontdekt

Peter Gordon

€ 7.90

Peter Gordon heeft in zijn bejubelde fusionkeuken groenten altijd al een grote rol laten spelen. Het zijn volgens hem juist vaak deze miskende ’helden’ van een maaltijd, die voor veel extra smaak en kleur zorgen.

In de gerechten die hij in dit boek heeft verzameld, plaatst hij groenten op de voorgrond. Hij geeft recepten voor onder meer soepen, salades, stoofschotels, roerbakschotels, quiches, risotto’s en zelfs een aantal desserts op basis van groenten. Het zijn inspirerende recepten met bekende, maar ook minder bekende en exotische groenten.

(gebonden uitgave, groot formaat, 160 pagina’s) VAN 19,90 VOOR 7,90

Wat zit er in uw eten?

Wat zit er in uw eten?

Corinne Gouget (en Will Jansen)

€ 2.50

De meeste producten uit de supermarkt bevatten verschillende toegevoegde stoffen: kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren en emulgatoren. Zo krijgt een mens iedere dag veel van die stoffen binnen. Maar wat zijn dat voor stoffen en hoe beïnvloeden ze onze gezondheid?

In dit boekje (op pocketformaat om mee te nemen tijdens het boodschapen doen) zijn de meest voorkomende E-nummers opgenomen, mét hun evt bijwerkingen. Ze zijn in drie categoriën verdeeld (groen/oranje/rood) zodat u makkelijk kunt zien of het bijvoorbeeld beter is om liever een ander product te gebruiken. Over twee speciale boosdoeners, waaronder aspartaam, wordt nog extra, zeer verontrustende informatie gegeven.

Geen vrolijk boekje, maar wel onmisbaar voor wie gezond wil eten.

(pocket, 96 pagina’s) Van 9,90 voor 2,50

Rauw

Rauw
Basiskookboek voor een 80/20 raw-fooddieet

Brad Gruno

€ 6.90

’Raw food’ helpt, voor een aantal mensen, klachten als slapeloosheid of vermoeidheid te verbeteren; het draagt bij aan een gezonder gewicht en in het algemeen aan een gevoel van fitheid. In dit boek vind je achtergrondinformatie bij raw food, een plan om op raw food over te stappen en tot een 80/20 raw fooddieet te komen, plus 150 recepten.

Paperback, 293 pagina’s, van 19,90 voor 6,90

Gezond door ontzuring

Gezond door ontzuring

Harald Hosch

€ 16.95

Volgens de auteur hangen veel gezondheidsproblemen, en zeker problemen met de stofwisseling, vaak samen met een onevenwichtig voedingspatroon waarin het zuur-base evenwicht is verstoord. Hij beschrijft hoe dit zich uit en wat er gedaan kan worden om het evenwicht te herstellen en te behouden.

(paperback, 111 oagina’s)

Cucina della mamma

Cucina della mamma
Slimme moeders koken Italiaans

Clara ten Houten de Lange

€ 5.25

Heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken, vol variatie. Bij de recepten is de bereidingstijd aangegeven en wordt getoond dat juist op zijn Italiaans lekker ook snel kan, als het moet.

(paperback, 126 pagina’s, met vele kleurenfoto’s).

VAN 14,50 VOOR 5,25

Veganistisch koken

Veganistisch koken

Jane Hughes

€ 6.99

96 veganistische recepten voor alle maaltijden: ontbijt, lunch, diner, nagerechten én tussendoortjes. Met overzichtelijke lijstjes met ingrediënten, heldere stap-voor-stap beschrijvingen en een (smakelijke) kleurenfoto van elk gerecht.

(Hardcover, gebonden in robuuste uitvoering, 208p)

Hokus Kokus kinderkookboek

Hokus Kokus kinderkookboek
Een doe-, leer- en kijkboek voor kinderen met en zonder diabetes

Trudy Janssen (en Nelleke Stegeman)

€ 6.90

Praktisch kinderkookboek bestaande uit deel met algemene informatie over koken en voeding en een deel met recepten (geb, 240 pagina’s)

Voor 10 jr en ouder. VAN 24,90 VOOR 6,90

Green & Black’s chocoladerecepten

Green & Black’s chocoladerecepten
Van cacaoboon tot muffins, mousses en moles

Caroline Jeremy

€ 7.50

Een bijzonder (en) smakelijk boek met chocola in de hoofdrol. Het bevat een groot aantal bijzondere recepten met chocola, variërend van traditionele, zoete recepten maar ook met chocola in bijzondere combinaties. Daarnaast bevat het sfeerimpressies over de herkomst en productie van chocola. Dit alles is verfraaid met prachtige kleurenfoto’s. Green & Black’s is een producent van biologische fairtrade chocolade.

(paperback, groot formaat, 192 pagina’s) VAN 19,75 VOOR 7,50

E = eetbaar?

E = eetbaar?

Dr. J. Kamsteeg

€ 16.95

In nagenoeg alle producten uit de supermarkt zitten allerlei toevoegingen: zoetstoffen, geur- en smaakstoffen. In deze overzichtelijke uitgave staan ze allemaal. Van elk E-nummer wordt aangegeven waaruit het bestaat, waarvoor het wordt toegepast, in welke producten het wordt gebruikt én wat de bijwerkingen kunnen zijn.

(paperback, 318 pagina’s)

Melkvrij, glutenvrij leven

Melkvrij, glutenvrij leven
Over lactose-overgevoeligheid en coeliakie; met lekkere recepten

Nora Kircher

€ 14.95

De schrijfster van dit boek, Nora Kircher, leeft zelf met lactose/-gluten-overgevoeligheid en heeft over deze overgevoeligheid al meer boeken gepubliceerd. Zij is werkzaam als diëtiste en heilpraktiker.

In dit praktisch boek geeft zij informatie over te gebruiken levensmiddelen, over hun eigenschappen, de manier waarop ze gebruikt en bewaard kunnen worden en tevens geeft ze een tientallen recepten. (Paperback, 78 pagina’s)

Geluksperen, roverballetjes & paradijskoekjes

Geluksperen, roverballetjes & paradijskoekjes
Het HC Andersen sprookjeskookboek

Edith Koenders

€ 6.90

Een kookboek voor kinderen, geïnspireerd door de sprookjes van Andersen. De schrijfster heeft recepten bedacht voor gerechten die in de sprookjes voorkomen, bijvoorbeeld Brandendhete brandnetelsoep, IJspaleis, Groeitoetje, Droomcake en Luchtig Zwanenomelet. De sprookjes waaruit de recepten voortkomen worden kort samengevat en de recepten zijn met vrolijke tekeningen geïllustreerd. Leeftijd: ca 10 jaar en ouder

(gebonden uitgave, 77 pagina’s) Van 16,75 voor 6,90.

12 » 

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  privacy  ·  klantenservice  ·  home