home ABC Antroposofie

Knutselen - antroposofie

Ouders en kinderen

22 boeken op deze pagina

Herfstversieringen

Herfstversieringen
Werken met natuurlijke materialen

Thomas Berger

€ 4.75

Vele ideeën en voorbeelden voor het maken van versieringen met herfstmateriaal, met vele tekeningen en kleurenfoto’s.

(paperback, 80 pagina’s)

VAN 14.90 VOOR 4.75

Seizoenenknutselboek

Seizoenenknutselboek

Thomas en Petra Berger » meer van deze auteur »

€ 19.90

Prachtig geïllustreerd boek met ca. 150 knutselideeën door het jaarverloop heen. (117 pagina’s, genaaide paperback)

Vilten met kinderen

Vilten met kinderen

Christel Dhom » meer van deze auteur »

€ 19.90

Een prachtig uitgevoerd boek over vilten met kinderen. Na een inleiding over het materiaal en de bijzondere werking van het vilten in de pedagogische praktijk volt een grote hoeveelheid originele werkstukken en werkstukjes. Er worden stap-voor-stap werkbeschrijvingen gegeven, technieken worden met illustraties verduidelijk en de prachtige kleurenfoto’s zijn een lust voor het oog.

(gebonden uitgave, 129 pagina’s)

Het potlodenboek

Het potlodenboek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met potloden

Miri Flower » meer van deze auteur »

€ 14.95

Een enthousiasmerend boek met 70 projecten om te tekenen en te knutselen met potloden. Het gaat om tekenspelletjes en knutseldingen waarbij potloden gebruikt worden. Voor jonge kinderen onder begeleiding maar ook voor (veel) oudere kinderen.

(genaaid, buigzame softcover, 128 pagina’s

Het verf boek

Het verf boek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met verf

Miri Flower » meer van deze auteur »

€ 14.95

Een inspirerend boek met originele dingen om, met kinderen, met verf te doen. 70 verschillende projecten worden kort maar helder, en met vele illustraties, beschreven en bevatten veel toepassingen en ideeën om enthousiast van te worden. Onder begeleiding voor jonge kinderen, maar met projecten die ook oudere kinderen (en volwassenen) veel plezier zullen bezorgen.

(genaaid, buigzame softcover, 128 pagina’s)

Brei ze!

Brei ze!
Breien voor groot en klein

Marja de Haan

€ 24.95  ‹ geen verzendkosten!

Een heerlijk boek om te leren breien. Dit boek laat je zien hoe je een breiwerk opzet, hoe je recht of averecht breit, hoe je meerdert en mindert en hoe je afkant. En na deze beginselen van het breien volgen de patronen waarmee je direct aan de slag kunt, kleine werkstukken zodat je betrekkelijk snel tot een voldoening biedend resultaat komt. Met patronen voor poppen, poppenkleren, truien en babypopjes en natuurlijk met vele afbeeldingen in kleur.

(gebonden uitgave, 88 pagina’s)

Het grote spelenboek

Het grote spelenboek
Kring-, zang- en bewegingsspelen voor kinderen van 4 tot 18 jaar

Rudolf Kischnick en Wil van Haren

€ 24.50  ‹ geen verzendkosten!

Praktisch handboek voor opvoeders of leerkrachten, met 300 kringspelen, zangspelen en bewegingsspelen. (gebonden, 272 pagina’s)

De seizoenentafel

De seizoenentafel

Marjolein van Leeuwen-Zier

€ 14.90

De seizoenentafel is een vaste plek in huis, waar we in kleuren en beelden de omgeving van buiten naar binnen brengen om zo met onze kinderen het ritme van het jaar, de jaarfeesten en de wisseling van de seizoenen op een geheel eigen wijze mee te beleven.

Hoe richt je een seizoentafel in met wat je in de natuur vindt? En wat kun je er zelf voor maken? Praktische handleiding met ideeën, tips en technieken voor het omgaan en aankleden van de seizoenentafel. Met kleurenfoto’s en zwartwit tekeningen. (88 pagina’s)

Coole knutsels

Coole knutsels
Voor stoere jongens en meisjes

Sara Duchars en Sarah Marks

€ 19.90

Vinden jongens knutselen alleen leuk als ze vliegtuigjes of een pijl en boog mogen maken? Niks van waar: met een beetje hulp en inspiratie uit dit boek zal blijken dat jongens van alles leuk vinden, ook breien en spinnen, knippen, plakken of lijmen. Dit boek biedt 50 projecten met originele knutselideeën van stof, hout en wol, met griezelknutsels, miniatuurknutsels en meer. Ook voor meisjes natuurlijk!

(genaaid in softcover, vol illustraties in kleur, 186 pagina’s)

Geschikt voor kinderen van ca 8 tot 12 jaar.

Lentefeest

Lentefeest
Verhalen, liedjes, knutsels en recepten

Maren Briswalter en Diana Monson

€ 17.50

Kleurrijk uitgevoerd boek, groot formaat, met verhalen, spelletjes, recepten e.d. voor de lente en rondom het paasfeest. (80 pagina’s, gebonden)

Winterlicht

Winterlicht
Verhalen, liedjes, knutsels en recepten

Diana Monson » meer van deze auteur »

€ 17.50

Gezinsboek vol verhalen, knutselideeën, liedjes en recepten, voor in en rond de decembertijd.

(gebonden, 80 pagina’s)

Voor verschillende leeftijden.

Zon, maan en sterren

Zon, maan en sterren
Astronomie voor iedereen

Elisabeth Mulder » meer van deze auteur »

€ 14.90

Leer de sterrenwereld kennen! In dit boek wordt niet uitgegaan van een ’papieren theorie’ maar wordt uitgegaan van dat wat je zelf aan de nachtelijke hemel kan zien.

(98 pagina’s)

Waldorfpoppen

Waldorfpoppen
Om zelf te maken en hun kleertjes te naaien

Karin Neuschütz » meer van deze auteur »

€ 19.90

Heerlijk om met een pop te spelen die zelfgemaakt is! Of om zélf een pop te maken. In dit boek wordt stap voor stap beschreven hoe je ’waldorfpoppen’ maken kunt, waarbij je vanzelfsprekend werkt met natuurlijke materialen zoals wol, katoen en zijde. Daarnaast bevat het boek patronen en werkbeschrijvingen voor het maken van kleertjes en accessoires. Alle beschrijvingen zijn voorzien van tekeningen en foto’s.

(gebonden uitgave, 139 pagina’s, met illustraties in kleur en ZW)

Kabouters

Kabouters
Hoe je ze ziet - hoe je ze maakt - hoe je met ze omgaat

Johanna-Veronika Picht

€ 5.00

Een handleiding voor het breien van kleine kabouters. Al naar gelang de plant waarmee ze te maken hebben of de taak die zij vervullen, hebben de kabouters een verschillende kleur.

paperback, 48 pagina’s, met kleurenillustraties. Van 10,00 voor 4,25

Poppen

Poppen

Sunnhild Reinckens

€ 10.00

Poppen om te knuffelen, om mee te babbelen en mee te spelen - om zelf te maken.

Dit boekje bevat beschrijvingen voor het maken van vele verschillene poppen, o.a. gebreide poppen, aankleed poppen, vingerpopjes, sprookjespoppen en meer. Met foto’s en tekeningen.

(56 pagina’s)

Boerderijdieren van vilt

Boerderijdieren van vilt

Rotraud Reinhard » meer van deze auteur »

€ 19.90

Dit bijzondere boek bestaat uit een verhaal dat voorgelezen en bekeken kan worden, gevolgd door beschrijvingen en aanwijzingen voor het vilten. Het verhaal speelt zich af op de boerderij en de viltwerkstukjes zijn de dieren, planten en alles wat er op de boerderij te vinden is. Daarbij is er een onderscheid gemaakt tussen eenvoudige en moeilijkere werkstukjes. Natuurlijk met vele kleurenfoto’s, ook van de verschillende stappen in het vilten.

(Gebonden uitgave, 149 pagina’s)

Feeën en nimfen

Feeën en nimfen
Van sprookjeswol

Christine Schäfer » meer van deze auteur »

€ 19.90

In dit boek vind je talrijke ontwerpen voor feeën, nimfen en andere personages uit de familie van de natuurwezens, gemaakt van zachte en kleurrijke sprookjeswol. Christine Schäfer legt in gemakkelijk te begrijpen instructies en door middel van talrijke illustraties uit hoe je deze fantasierijke creaties kunt maken. Voor zowel de beginnende als gevorderde handwerker. (Hardcover, 124 pagina’s, met heel veel afbeeldingen in kleur)

Het bos boek

Het bos boek
Ontdek wat je allemaal kunt doen met een tak

Jo Schofield » meer van deze auteur »

€ 14.95

Een aanstekelijk boek met tientallen ideeën over wat je allemaal kunt doen met takken en ander materiaal. Een vuurtje maken of een hut, maar ook een toverstaf, stokdier of een bosmonster. Je kunt houtskoolpennen maken, een halsketting of een lantaarn, je kunt er spelletjes mee doen (spoorzoeken, ringwerpen, ...) een zonnewijzer maken of je kunt er muziek mee maken. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s en met korte, duidelijke beschrijvingen.

Kinderen vanaf ca 6 jaar kunnen er, onder begeleiding, heerlijk mee aan de slag, bevat ook ideeën voor oudere kinderen.

(genaaid, in soepele band, 128 pagina’s)

Hutten bouwen

Hutten bouwen
Schuilplaatsen forten tenten

Jo Schofield & Fiona Danks

€ 16.50

Droom jij over hutten en bouw je ze graag? Als dat zo is, dan is dit een boek voor jou. Hutten bouwen gaat over eropuit trekken, je verbeelding gebruiken, creatief zijn, de natuur verkennen en over het maken van toverachtige schuilplaatsen om uren in door te brengen.

(gebonden in softcover, 144 pagina's en veel kleurenillustraties)

Kleuren

Kleuren
Zien beleven begrijpen

Ueli Seiler-Hugova

€ 19.90

Een inspirerend en praktisch boek om in de wereld van de kleuren te duiken. Met veel experimenten om de kleuren echt te ervaren en met uitstapjes naar psychologie, mythologie, planeten, dierenriemtekens e.d.

Een boek dat uitnodigt om met kinderen aan de slag te gaan.

(Gebonden, 120 pagina’s, vele kleurenillustraties)

Transparanten doorlicht

Transparanten doorlicht
Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden

Juul van der Stok » meer van deze auteur »

€ 39.50  ‹ geen verzendkosten!

Zelf transparanten maken is ’dubbele vreugd’: wat een voldoening als je noeste inspanningen uitmonden in zo’n prachtige transparant waar je kinderen en jezelf gedurende jaren plezier van zullen hebben!

In dit prachtige werkboek -praktisch in een spiraalrug (A4-formaat), met patronen op A3-formaat- vind je maar liefst 60 kleurrijke transparanten, passend bij de feesten en maanden van het Michaëlsfeest in september tot in het voorjaar. Met heldere stap-voor-stap werkbeschrijvingen, patronen en duidelijke tips.

(168 pagina’s met vele kleurenillustraties plus patronen)

Werken met sprookjeswol

Werken met sprookjeswol

Angelika Wolk » meer van deze auteur »

€ 19.90

Sprookjeswol is een prachtig materiaal om mee te werken. Dit boek begint met het ’maken’ van de sprookjeswol: van het schoonmaken tot het kaarden en zelf verven van de wol. Daarna volgt een deel waarin de basisbeginselen van het werken met sprookjeswol duidelijk worden beschreven en vervolgens komen er zo’n 15 werkbeschrijvingen voor het maken van prachtige en lieve opstellingen met sprookjeswol. Het boek is prachtig uitgegeven en de vele kleurenfoto’s van de wollen figuren en de verschillende bewerkingen zijn een lust voor het oog.

(gebonden uitgave, 214 pagina’s)

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  privacy  ·  klantenservice  ·  home