menu
 winkelmandje 

ABC Antroposofie - Op weg naar Pasen

Mailing van ABC Boekenservice
Verzonden op 29 maart 2022

Paassfeer

De aanstormende jeugd in ons bedrijf ziet ons assortiment graag uitgebreid met leuke en bijzondere artikelen. En dus voegen wij steeds een handjevol nieuwe artikelen aan ons assortiment toe. Wij zijn benieuwd wat u ervan vindt.

Bijenwas paashangers 6 stuks
Alchemilla

Zes leuke bijenwas paashangertjes met Paashaasjes en bloemetjes voor in de Paastakken. Wordt geleverd in een mooi organza cadeauzakje.
6x10cm
€ 5,25

klik hier voor meer informatie

En KLIK HIER voor meer bijenwas paasproducten

Onze keuze in kaarten met afbeeldingen in paassfeer is in de afgelopen weken ook uitgebreid:

Paasbeeld /  Heike Stinner /  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 

De engel aan het graf /  Giotto /  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 
 
 

Al héél lang (sinds 1989...) is de sociale driegeleding een rode draad in de uitgaven van onze huisuitgeverij. Vrijheid, gelijkheid en broederschap; niet als 'zwevende idealen', maar alledrie werkzaam in hun eigen gebied in de samenleving - daar gaat sociale driegeleding over.
De urgentie van de sociale driegeleding wordt in onze tijd door de actuele gebeurtenissen in de wereld scherp benadrukt. Reden voor ons om dit 'oerbeeld van een gezonde samenleving' op zo veel mogelijk manieren bekend te maken. 

Els van Dongen schreef een toegankelijke inleiding die uitstekend kan dienen als eerste kennismaking. (Wij gaan de drukker graag opdracht geven er nog meer te drukken):

Sociale driegeleding of...?
Els van Dongen

Sociale driegeleding gaat over het 'binnenbrengen' van de idealen vrijheid, gelijkheid en broederschap in onze sociale werkelijkheid: vrijheid waar mensen zich ontwikkelen; broederschap in de economie en gelijkheid waar wij samen onze rechten en plichten bepalen.
Deze brochure (40p en rijk geïllustreerd) geeft in kort bestek de essentie van de sociale driegeleding weer en is in woord en beeld een eigentijdse en toegankelijke inleiding tot de sociale driegeleding.
LET OP, wij willen een heleboel van deze brochures verspreiden: wij hebben de verkoopprijs laag gehouden en bieden korting aan bij bestellingen van meer exemplaren. Zie de pagina met extra informatie
€ 2,50

klik hier voor meer informatie

En dan verscheen het eerste nummer van de nieuwe jaargang van het tijdschrift Driegonaal, waarin de sociale driegeleding steeds opnieuw van verschillende kanten wordt belicht en in verbinding wordt gebracht met de actualiteit:

Driegonaal
Maart 2022 / jrg.38, nr. 1

In dit nummer onder andere:

- Arjen Nijeboer: Een politieke partij voor sociale driegeleding?
- Rudolf Steiner over sociale driegeleding en partijpolitiek
- Wouter Kamphuis over de individuele, vrije mens
- Een interview met Harrie Stokkel: ruimte scheppen voor het vrije geestesleven
En verder: Rusland-Oekraïne, menselijkheid leven / De wetenschap en het badwater / De kwetsbaarsten in tijden van corona / Een zoet voornemen van Nestlé
€ 6,00

klik hier voor meer informatie

NB: Op dit moment loopt er een actie, gesteund door de Arnaud Joannes Stichting: Wie nu een abonnement op Driegonaal neemt ontvangt twee jaargangen voor de prijs van één.
KLIK HIER voor nadere informatieEen bron van bezinning, kracht en hoop ligt in het bewust beleven van de jaarfeesten. 
De gespletenheid tussen het stralend op gang gekomen voorjaar en het menselijk leed in Oekraïne nodigen uit om stil en bewust naar het komende paasfeest toe te leven.  

P A S E N

Pasen
Het mysterie van dood en opstanding
Rudolf Steiner

Deze uitgave bevat drie voordrachten over Pasen, waarin het o.a. gaat over de verbinding van Pasen met voor-christelijke stromingen; het mysterie van de opstanding en het overwinnen van de dood; de Goede Vrijdagstemming.
(paperback, 74 pagina’s)
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Het mysterie van Pasen
Rudolf Steiner

"Het is niet waar dat alles dood is. ... Het leven is het oorspronkelijke. Overal behaalt het leven de overwinning op de dood. Het feest van Pasen moet e overwinning van het leven over de dood in onze herinnering brengen en ons daardoor kracht geven."
De tekst van deze uitgave is samengesteld uit twee zgn 'arbeidersvoordrachten'.
(paperback, 41p.)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

Opstanding
Rudolf Steiner

Een voordracht over wat opstanding is. Juist in onze tijd is niet alleen een innerlijke opstanding noodzakelijk - maar ook een opstanding te midden van de neerwaartse krachten die in onze beschaving werken.
(paperback, 37 pagina’s)
€ 10,00

klik hier voor meer informatie

De opstanding van de geest
De Rozenkruisers - Pasen als mysteriegebeuren
Rudolf Steiner

Zes voordrachten die Rudolf Steiner direct na de Weihnachtstagung (1923/1924) hield en waarin hij uitvoerig sprak over de mysteriescholing uit de middeleeuwen. de beweging van de Rozenkruisers en de moderne inwijding. Daarbij vier voordrachten uit april 1924 over de betekenis van Pasen.
Gebonden uitgave, met noten, aantekeningen, nawoord en met kleurenillustraties (bordtekeningen) (266 pagina’s). (GA 233a)
AFGEPRIJSD: VAN 31,00 VOOR 15,50
€ 15,50

klik hier voor meer informatie

De vier jaarfeesten
en onze verbinding met de natuur
Wolter Bos

Mooie beschouwingen over Kerstmis, Pasen, Sint-Jan en Michaël: wat is rond die feesten waar te nemen in de natuur en wat in de mens? Welke betekenis geeft dat aan de feesten en waarin ligt het christelijke? (paperback, 55 pagina´s, met afbeeldingen in zwartwit)
€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Laat mij het levenswater zoeken
Verhalen voor Pasen, Pinksteren en Sint-Jan
Ineke Verschuren

Een verzameling van 40 sprookjes, verhalen en legenden voor de periode van de lente tot in de zomer. De verhalen zijn gegroepeerd per jaarfeest en voor ieder verhaal is aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is.
Gebonden, 264 pagina’s.
Leeftijd: van 5 tot 14 jaar)
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Pasen
Zonnejaargroep

De brochures in de reeks ABC Jaarfeesten geven inhoud, achtergrond en tips voor het vieren van de jaarfeesten, thuis of op school. In dit deeltje onder meer: De stille week van dag tot dag; liedjes (Palmpasen en Pasen), de legende van de paashaas, recepten en knutselideeën.
(brochure, rijk geïllustreerd, 36p)
€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Vrolijk Pasen!
De vijf mooiste paasverhalen
Pirkko Vainio

Een 'volumineus' prentenboek, dat vijf eerder verschenen paas-prentenboeken bevat. Vijf auteurs en vijf illustratoren vertellen vijf vrolijke paasverhalen, met de paashaas, kippen en kuikens in de hoofdrol.
De verhalen zijn geschikt voor oudere peuters en kleuters.
(hardcover, genaaid, 140p)
€ 19,99

klik hier voor meer informatieDE LENTE IS BEGONNEN!

Pippa en Pelle in de lentetuin
Daniela Drescher

Het is lente, de zon schijnt. Pippa en Pelle spitten, zaaien en sproeien in hun tuin en kijken hun ogen uit. Ze zien een rups, een slakje, een bij en nog veel meer. Hoe zal alles groeien? De illustrator schildert de eenvoudige maar kleurrijke beelden zo, dat je blijft kijken, dat je van alles aan kunt wijzen en met je kind over de plaatjes kunt spreken. Het boekje is geschikt voor kleine handjes.
(kartonboekje, 12p, voor peuters en jonge kleuters
€ 7,95

klik hier voor meer informatie

De lente van Kleine Beer
Elli Woollard & Briony May Smith

Een heerlijk prentenboek! Kleine Beer wordt wakker op een dag waarop nog overal om hem heen sneeuw ligt. Hij zoekt een vriendje maar alle dieren die hij tegenkomt zijn bezig want... de lente komt eraan? Maar met wie kan hij dan spelen, en wat is dat eigenlijk, die 'lente'?
Hij heeft even plezier met een kleine ronde steen, maar als daar een barst in verschijnt is de lol daar van af. De volgende morgen... stapt er een klein vogeltje uit de ronde steen en bloeien alle bloemen. De lente is gekomen en Kleine Beer heeft een vriendje om mee te spelen!
(hardcover, 32p) Kleuterleeftijd
€ 14,99

klik hier voor meer informatie

Mijn kuiken
Van ei tot kuiken
Eve Tharlett

Een klein meisje is dol op de kippen in de tuin. Als de kip Ciska een ei legt en geen aanstalten maakt het uit te broeden... ontfermt het meisje zich over het ei. Zij maakt een warm broedkastje met haar broer en moet wel 21 dagen lang geduld hebben voordat er een ei kan komen. Zal het lukken?
(prentenboek, 28p) Kleuterleeftijd
IN PRIJS VERLAAGD (tot 17 april 2022): van 14,95 voor 7,50
€ 7,50

klik hier voor meer informatie

Eieren en hun vogels
Eieren van de meest voorkomende vogels in Nederland
Johan Haringsma

In deze uitgave komen 51 van de meest in Nederland voorkomende vogels voor: hun eieren worden getoond en daarbij nog een foto van het nest met eieren en van elke vogel nog een foto en een getekende of geschilderde afbeelding. Achterin het boek nog twaalf kleurenplaten met daarop de eieren van meerdere vogels.
De tekst geeft o.a. een beschrijving van de vogels en info over hun voedsel, habitat en hun geluid.
(hardcover, gebonden, met vele afb. in kleur) Van 19,90 voor 7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Biologisch-dynamisch tuinieren in de praktijk
Willy Schilthuis

Zeer praktische gids voor wie op biologisch-dynamische manier wil tuinieren. Over het telen van groenten en kruiden, bemesting, grondbewerking, overhouden van zaden e.d. Met vele foto’s in kleur, achtergronden en register (205 pagina’s).
€ 24,50

klik hier voor meer informatie

Fruit uit eigen tuin
Carol Klein

Fruit uit je eigen tuin - dat smaakt extra lekker! In dit complete handboek wordt helder beschreven wat er voor nodig is en hoe je dat aanpakt. Wat is er in jouw tuin mogelijk, hoe verzorg je fruitbomen of -struiken: over planten, snoeien, bemesten, ziekte (biologisch) bestrijden, geleiden enzovoort - dit boek laat het je zien.
Hardcover, 222p, met honderden kleurenafbeeldingen.
Van 24,95 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Urban oogsten
Groente en fruit telen waar je ook woont
Alex Mitchell

Heerlijk om een moestuin te hebben! Maar voor veel mensen blijft dat een droom. Bijvoorbeeld omdat je in de stad woont, of omdat je te weinig tijd hebt. Deze uitgave geeft een overvloedige hoeveelheid tips en informatie op op een beperkte ruimte, je balkon, een klein stadstuintje, op een dakterras of waar dan ook een beetje te tuinieren. Sla, komkommers, radijsjes, pompoenen, kruiden: er blijkt veelte kunnen, zodat je toch wat te oogsten hebt, lekker bezig bent en meer verbinding hebt met de seizoenen. - Een enthousiasmerende uitgave, met veel praktische info en vele afbeeldingen in kleur.
(paperback met flappen, 175p)
VAN 21,00 VOOR 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

De mooie moestuin
Julia Voskuil

Deze mooi verzorgde uitgave geeft praktische informatie over het houden van een moestuin (groot maar ook klein), die niet alleen tot een heerlijke oogst leidt, maar die ook mooi is. Daartoe geeft de auteur tips over het gebruiken van verschillende gewasgroepen, maar ook de nodige basisinformatie om aan de slag te gaan en beschrijvingen van bijzondere tuinen in Nederland en België die je kunt bezoeken. Natuurlijk met heel veel fotomateriaal.
(hardcover, 175p)
Afgeprijsd van €27,50 voor €9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Van bijenflat tot vogelvilla
Hoe wonen dieren?
Daniel Nassar en Julio AntonioBlasco

Er zijn dieren die heel ingenieuze bouwwerken maken waarin zij kunnen leven. In deze uitgave wordt van 14 dieren beschreven, en met tekeningen geïllustreerd, hoe zij hun nest bouwen. Daaronder o.m. de witte ooievaar, de spin, de chimpansee en de honingbij.
Groot formaat, hardcover, genaaid, met uitklapbare pagina´s.
Van 12,50 voor 7,90
Samen kijken vanaf ca 8 jaar; zelfstandig lezen vanaf ca 10 jaar.
€ 7,90

klik hier voor meer informatie

Welke vogel is dat?
Veldgids vogels van Europa
Detlef Singer

Veldgids voor het herkennen van de meeste in Europa voorkomende vogels
+ alle belangrijke vogels van Europa
+ 1400 kleurenfoto's
+ 198 kleurplaten van verenkleden
+ familie- en determinatiesleutel op de flappen
+ 400 verspreidingskaartjes in kleur
(paperback met flappen, genaaid, 430p) Van 22,00 voor 9,90
€ 9,90

klik hier voor meer informatie

Spotvogels
Een vrolijke veldgids over vogels en vogelaars
Jean-Pierre Geelen & Saskia van Loenen

Een heerlijk boekje voor vogelaars, voor de mensen in hun omgeving en voor ieder die zich wil verdiepen in de wereld van vogels en vogelaars. Met korte teksten, over vogels, vogelaars en hun gedrag maar vooral: over fascinatie en liefde voor vogels.
(paperback, 140p, met afb. in kleur en ZW)
Afgeprijsd van €15,99 voor €7,90
€ 7,90

klik hier voor meer informatie


Lente in onze kaartenafdeling:

Lentelied -  Heike Stinner -  € 1,20
klik hier voor meer informatie
 
KLIK HIER om 142 kaarten in lentesfeer te bekijken