home ABC Antroposofie

Baby- en kinderverzorging

Ouders en kinderen

23 boeken op deze pagina

Mijn eerste jaren

Mijn eerste jaren

Elsa Beskow » meer van deze auteur »

€ 18.50

Een boek om herinneringen aan grote en kleine gebeurtenissen uit de eerste levensjaren van je kind in op te schrijven of te bewaren. Verzorgd nostalgisch uitgegeven, met vele kleurillustraties van Elsa Beskow.

(gebonden, 64 pagina’s)

Regelmaat en inbakeren

Regelmaat en inbakeren

Ria Blom

€ 21.50  ‹ geen verzendkosten!

Praktische adviezen om onrust, overmatig huilen en slaapproblemen bij jonge kinderen te verhelpen. (258 pagina’s)

Groeiwijzer van één tot vier jaar

Groeiwijzer van één tot vier jaar

Paulien Bom en Machteld Huber » meer van deze auteur »

€ 14.90

Praktische wegwijzer over verzorging en opvoeding van kinderen van 1 tot 4 jaar, o.a. over zindelijk worden, het gezin, spel en creativiteit, kwaaltjes en ziekten. (164 pagina’s)

Groeiwijzer van nul tot één jaar

Groeiwijzer van nul tot één jaar

Paulien Bom en Machteld Huber » meer van deze auteur »

€ 14.90

Praktische wegwijzer over voeding en verzorging van babies, o.a. over voeding en groei, inenten, ontwikkeling van het kind. (120 pagina’s)

Vitale voeding in het eerste levensjaar

Vitale voeding in het eerste levensjaar
ABC Opvoedwijzer 3

Marja Vijn en Petra Essink

€ 4.75

Wat is het beste voor je pasgeboren baby op het gebied van voeding? Hoe lang ga je door met borstvoeding, wat zijn alternatieven, wat heeft je kind nog meer nodig en hoe maak je dat klaar?

Op deze en andere vragen geeft deze brochure heldere antwoorden. Met recepten.

(brochure, geniet, in kleur geïllustreerd, 24 pagina’s)

Welkom op aarde!

Welkom op aarde!
In verwachting met lichaam, ziel en geest

Erika Gradenwitz-Koehler

€ 24.50  ‹ geen verzendkosten!

Een boek om de tijd van de zwangerschap mee door te gaan. Het geeft toegankelijke, aantrekkelijke én serieuze informatie over vele aspecten van de zwangerschap: over de ontwikkeling van het ongeboren kind, gezonde gewoontes, voeding en verzorging, over de bevalling zelf en geeft ook nog eens spirituele gezichtspunten (geïnspireerd vanuit allerlei culturen en tradities).

Gebonden, 143 pagina’s, met vele afb. in kleur

Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf
De eerste jaren na de bevalling

Sharon Hauptberger en Tracy Marsh

€ 5.00

Jonge moeders moeten niet alleen goed voor hun pasgeborene zorgen - ze moeten ook zichzelf niet vergeten! Dit is een geruststellend en ondersteunend boek voor moeders dat zal helpen om ook de nodige zorg en aandacht aan zichzelf te geven.

(gebonden, 128 pagina's)

Kinderwens

Kinderwens

Jeanne Meijs » meer van deze auteur »

€ 18.50

Over het krijgen van kinderen leven veel niet-op-de-werkelijkheid-passende gedachten. Er wordt soms te licht over gedacht, soms niet over gedacht, soms ook te zwaar. Het gaat ook om toekomstige realiteiten waarover aanstaande ouders nog niet veel kúnnen weten...

In dit boek bespreekt Jeanne Meijs verschillende vragen rondom het thema kinderwens: hoe kun je besluiten over je kinderwens; wat kan een miskraam betekenen; wanneer is een gezin compleet; ben je pas een vrouw als je ook moeder bent?

(paperback, 117 pagina’s)

Warmte

Warmte
Het belang van warmte voor het opgroeiende kind

Edmond Schoorel » meer van deze auteur »

€ 12.50

Dit boekje van Edmond Schoorel beschrijft de functie van warmte voor het opgroeiende kind. Het geeft handvatten voor de opvoeder en beschrijft de diepere betekenis van warmte in het dagelijks leven met kinderen.

(Paperback, 92 pagina

Gewoon kind zijn

Gewoon kind zijn
Een praktische gids voor de eerste zeven jaar

John Thomson

€ 24.90  ‹ geen verzendkosten!

Op de praktijk gerichte uitvoerige gids met een overvloed aan ideeën en inzichten voor verzorging en opvoeding van het jonge kind. (Vele illustraties in kleur en zwartwit, 352 pagina’s)

Alles erop en eraan

Alles erop en eraan
Seksuele voorlichting over zwangerschap en bevalling

Martine Delfos » meer van deze auteur »

€ 8.50

Wat gebeurt er tijdens de bevruchting en zwangerschap? Wat gebeurt er in het lichaam van de vrouw, hoe groeit de baby in de baarmoeder en hoe is de geboorte mogelijk? In dit boek worden deze schijnbaar vanzelfsprekende zaken met respect en warmte uitgelegd.

(ook geschikt om zelf te lezen door kinderen vanaf ca 11 jaar). Paperback, geïllustreerd, 36 pagina’s

Puur natuur - baby en peuter

Puur natuur - baby en peuter
100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten

Alain Ducasse

€ 7.90

Een boek met 100 heel lekkere recepten van topkok Alain Ducasse, speciaal bedoeld voor baby's en peuters. De recepten zijn eenvoudig te maken, natuurlijk bij voorkeur met biologische producten.

(hardcover, 167p, met register, met afbeeldingen in kleur) Van 17,95 voor 7,90

Samen met je kind op weg

Samen met je kind op weg
Zwangerschap en eerste levensjaren

Nicola Fels e.a.

€ 7.90

Drie deskundigen (een kinderarts, een gynaecoloog en een pedagoge) over de zwangerschap en de eerste jaren van het kind: wat kunnen we doen om de gezonde ontwikkeling van het kind te stimuleren?

(paperback, 239 pagina’s) VAN 21,50 VOOR 6,90

Vaccin vrij!

Vaccin vrij!

Door Frankena

€ 19.95

Een uitvoerig maar zeer leesbaar boek over de vragen die opduiken als je kinderen gevaccineerd (moeten ) worden. Nadat de auteur besloot haar eigen kinderen niet in te enten, stuitte zij in haar omgeving op een muur van onbegrip en kritiek. Daarom besloot ze er ’echt in te duiken en op zoek te gaan naar de achtergronden van het vaccineren. Welke wetenschappelijk onderzoek is er beschikbaar en hoe betrouwbaar is dat? Wat zijn de gevolgen van de ziektes waartegen gevaccineerd wordt? Waarom zijn we zo angstig en waarom staan er altijd van die grote koppen in de krant wanneer er ergens een kind mazelen heeft?

(paperback, 341 pagina’s)

Het borstvoedingsboek

Het borstvoedingsboek
Het basisboek voor als je zelf gaat voeden

Hannah Lothrop

€ 19.95

Een uitgebreide blik op borstvoeding: waarom het zo goed en belangrijk is, wat het in praktisch opzicht vraagt en betekent, wat je moet weten als je borstvoeding geeft, hoe je eventuele complicaties aanpakt, wat je doet als je zelf ziek bent, of als je kind ziek wordt, hoe je de borstvoeding afbouwt enzovoort.

Niet antroposofisch, wél vol inzichten en goede raad. (paperback, 304 pagina’s)

U kunt veel meer dan u denkt

U kunt veel meer dan u denkt
Wat u zelf kunt doen om uw kind gezond te houden

Hans Moolenburgh » meer van deze auteur »

€ 24.95  ‹ geen verzendkosten!

In de loop van zijn 50-jarige ervaring als arts, heeft de schrijver de aard van de klachten van kinderen drastisch zien veranderen. dat bracht hem op het idee een boek te schrijven dat ouders een houvast kan geven bij het bieden van een in alle opzichten gezonde opvoeding. Omdat de schrijver grote verbanden onderzoekt, gaat hij in dit lijvige werk ook in op allerlei omgevings- en andere deels maatschappelijke fenomenen die onze gezondheid beïnvloeden, zoals de kwaliteit van het voedsel, straling en andere zaken. Het boek gaat in op een aantal aandoeningen die te maken hebben met het algemenere beeld van de afgenomen weerstand bij kinderen, zoals huidaandoeningen, spijsverteringsproblemen, peroblemen met de luchtwegen en vermoeidheid - en beschrijft vervolgens in uitgebreide hoofdstukken van alles dat aan de orde komt in de babytijd, peutertijd, kleutertijd en in het zesde en zevende levensjaar.

(hardcover, 461 pagina’s, met register)

Ouderschap vanuit je hart

Ouderschap vanuit je hart

Lida van Ruijven-Bank

€ 22.00  ‹ geen verzendkosten!

Gebaseerd op veel praktijkervaring beschrijft de schrijfster hoe je als ouder van een jong kind om kunt gaan met allerlei vragen, zoals borstvoeding - werk en ouderschap - de kindercrêche - slapen - voeding en meer. Heel veel vragen die ouders hebben komen aan bod, de schrijfster kiest voor een praktische aanpak gebaseerd op het volgen van je hart en gezond verstand.

(paperback, 320 pagina’s)

Vaccinaties

Vaccinaties
Kan het ook anders?

Tineke Schaper

€ 9.90

Als je als jonge ouder behoefte hebt om na te denken over wat voor anderen de gewoonste zaak ter wereld is, kom je ook de vraag tegen of je je kinderen wilt laten vaccineren. Dit boekje, de schrijfster is klassiek homeopaat en geen voorstander van vaccinaties, geeft informatie over ziekte en gezondheid in het algemeen, over de ziektes waartegen gevaccineerd wordt, over bij-effecten van het vaccineren, over ervaringen van ouders en over de mogelijkheden om je kind, ook zonder vaccinaties, te beschermen.

(pocket, 126 pagina’s)

Vaccinaties doorgeprikt

Vaccinaties doorgeprikt
Informeer je en kies dan het beste voor jouw kind

Tineke Schaper e.a.

€ 19.99

Een zeer leesbaar en toch gedegen boek over het vraagstuk van het vaccineren. Zijn vaccinaties veilig; kennen ze bijwerkingen; waarom wordt er eigenlijk gevaccineerd; wat is de rol van overheid en media; hoe kun je anders met vaccineren omgaan?

De drie schrijfsters zijn klassiek homeopaat of antroposofisch arts (Noor Prent).

(paperback, 160 pagina’s)

Bevallen op eigen kracht

Bevallen op eigen kracht

Wendy Schouten

€ 19.50

Wonderlijk! Vrouwen bevallen al eeuwen, al duizenden jaren, al... zo lang er mensen zijn - en sinds nog maar heel recent schijnt het alsmaar dringender te zijn dat bevallingen plaats vinden in het ziekenhuis. Daarmee wordt de vrouw de kans ontnomen om haar bevalling op eigen kracht en in eigen regie te laten gebeuren.

Wendy Schouten geeft ervaringen, inzichten en oefeningen zodat vrouwen hun eigen bevalling vormgeven en in hun eigen kracht veilig en ongecompliceerd kunnen bevallen.

(paperback met afb. in ZW, 230 pagina’s)

Moederen

Moederen
Natuurlijk kramen

Simone Thomasse

€ 9.50

Een lekker dik magazine over natuurlijk kramen, het natuurlijke kramenstaat in dienst van het kind en de moeder, en probeert hen beiden te omhullen en te verzorgen.

Met onder meer bijdragen van Edmond Schoorel, reportages uit de kraamzorg, natuurlijke materialen, cadeautjes (ook om zelf te maken), eten in de kraamtijd, de voeding voor de baby, moederen in je eentje en natuurlijk ook: 'vaderen'.

magazine, 130p

Biologisch koken

Biologisch koken
Voor je baby

Sharon van Wieren

€ 5.00

Een no-nonsense baby-basiskookboek met meer dan 100 eenvoudige, gezonde recepten en handige tips. Ook over moedermelk, fles- en bijvoeding. Bovendien bevat het praktische voedingsadviezen en een uitgewerkt voedingsplan. Voor baby’s vanaf zes weken tot twaalf maanden.

(paperback, 175 pagina’s) Van 12,50 voor 5,00

Babymassage

Babymassage
Wat je zelf kunt doen voor het welzijn van je kind

Julia Woodfield

€ 21.50  ‹ geen verzendkosten!

Over liefdevol lichamelijk contact - helende massage - dat noodzakelijk is voor de gezonde ontwikkeling van baby’s en peuters. Met foto’s en tekeningen. (gebonden, 118 pagina’s)

© ABC Boekenservice 2001-2018

 

winkelmandje
winkelmandje  ·  contact  ·  klantenservice  ·  home